špela grošelj Odkrito.si

Tožba! Špela Grošelj in Miha Brajnik nad ...

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za sredo, 25. aprila

Ana Nikolić obrez Svet24.si

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

Medaljon Svet24.si

FOTO: Kakšna darila je Slovenija prejela od tujih...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

henrik lutz zacetek Njena.si

Henrik Lutz sporočil veselo novico

milan medved Njena.si

Zaradi grobosti so želele pobegniti iz šova!

nu
nu
6 18.12.2017 12:00:26

DENAR V BLAGAJNO MARIBORA, če bodo PSG kaznovali zaradi PRIMERA NEYMAR! Ne verjamete? Kar poglejte ...

Drago Wernig - TAKA
V Ljudskem vrtu "navijajo" za to, da bi Uefa čim višje kaznovala pariški klub.

Uefa je v teh dneh prešla od besed k dejanjem. Ko je postavila pravila finančnega fair playa, je obljubila, da "zaslužka" od kazni kršiteljev ne bo pospravila v svoje žepe, temveč bo ves denar vrnila klubom. Namreč tistim udeležencem lige prvakov in lige Europa, ki upoštevajo finančna pravila in ki bi s tem dobili neko vrsto dodatne - vsaj simbolične - nagrade. Oziroma so jo že dobili, saj je Uefa v teh dneh razdelila kazni, ki jih je pobrala za sezono 2016/17.

Kaj to pomeni v praksi? Uefa je v tem obdobju s kaznimi pobrala natanko 6.363.000 evrov. Dobrih 6 milijonov torej, če se vam ne ljubi šteti ničel. 80 odstotkov tega denarja je Uefa povsem enakovredno razdelila med lanske udeležence lige prvakov in lige Europa; naj vam pomagamo z izračunom, vsakdo je dobil 78.300 evrov. Preostalih 20 odstotkov pa je sorazmerno šlo udeležencem izločilnih bojev obeh tekmovanj. 

Nič kaj dosti več kot simbolično, torej. Bi se pa stvari lahko spremenile, če bi bile kazni višje. In ker je letos v igri primer Neymarja in Kyliana Mbappeja, so v igri tudi neprimerno višje kazni. Če bi bil PSG kaznovan, bi zagotovo šlo za rekorden udarec, stvar pa je še toliko bolj zanimiva zaradi slovenske udeležbe. Tokrat seveda med dobičkarji ni bilo slovenskega kluba, medtem ko bi del morebitnega PSG-jevega kazenskega kolača seveda šel tudi Mariboru. 

Lahko malce preračunate, če želite. 

Značke: uefa, kazni, psg, maribor

Članki iz rubrike