Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2017 12:35:41
Deli članek:

DRZNA NAPOVED novopečenega rekorderja Tavaresa: To je šele začetek, povem vam, koliko golov bom še dal za Maribor in kdaj bom dal naslednjega!

Drago Wernig - TAKA

V štajerski prestolnici je bilo v soboto zvečer zelo veselo: Mariborčani so po pravi drami prišli do treh točk, Marcos Tavares pa je sam postal rekorder po številu zadetkov v prvi ligi.

"Emocije so prisotne. Sam ne moram dati veliko golov. To je posledica sodelovanja z ekipo, trenerjem, direktorjem in navijači. Tudi Jezus mi je pomagal, da lahko tukaj preživim. To mi veliko pomeni. Trener me je letos vprašal, če imam kakšen cilj. Dejal sem, da želim biti rekorder slovenske lige. Odgovoril je, da mi bo pomagal in se mu zahvaljujem," je na druženju z novinarji po dosežem rekordu dejal nasmejani Brazilec.

V Maribor je prispel januarja 2008 iz ciprskega Apoela, kjer ni dobil veliko priložnosti. Takrat je malokdo verjel, da bo vedno nasmejani Brazilec pustil sled kot eden najboljših nogometašev v zgodovini kluba. V desetih letih bivanja v štajerski prestolnici je postal ljubljenec domačega občinstva. Z Mariborčani je sedemkrat osvojil naslov državnega prvaka, ima štiri pokalne trofeje, dvakrat se mu je uspelo prebiti v skupinski del lige prvakov. V evropskih pokalnih tekmovanjih je dosegel 25 golov. Odločen je, da se na teh dosežkih ne bo ustavil.

"Cilj je dvesto golov in da v sredo proti Sevilli zadenem. Ta gol v ligi prvakov tudi čakam. Za rekordni gol bom Martinu Milcu, ki mi je podal, in celotni ekipi s trenerjem vred, plačal rundo," je dejal. Dodal je, da ne ve, kdaj bo dosegel dvestotico. A se bo potrudil, da bi to bilo čim prej.