Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.11.2017 11:53:05
Deli članek:

NAKLJUČJE ALI ZAPAKIRANA NEZAUPNICA? Ste že videli, zakaj "pokalni" vratar Obradović tokrat ni stal med vratnicama ...

Drago Wernig - TAKA

Je Maribor (ne)spretno izpeljal menjavo vratarja ali mu je šla "na roko" poškodba.

"Matko Obradović je naš vratar v pokalu, vanj imamo popolno zaupanje," je Darko Milanič poudaril pred prvo četrtfinalno tekmo z Olimpijo in ponovil po njej, čeprav je bil ravno Obradović tisti, ki je naredil zelo hudo napako, s katero je v veliki meri Ljubljančanom tlakoval pot do visoke (kot se je izkazalo, odločilne) zmage 3:0. Po tej logiki je bilo mogoče pričakovati, da bo Matko branil tudi na povratni tekmi, a je med vratnici stopil Jasmin Handanović.

Vprašanje, kako in zakaj, je seveda na mestu. Maribor ni ničesar prepustil domišljiji, zadevo so ekspresno pojasnili z obvestilom. Obradović si je, tako pravijo Mariborčani, na zadnjem treningu pred derbijem poškodoval mišico tako imenovanega trebušnega zidu, moral tekmo izpustiti in bo manjkal tudi na preostalih treh srečanjih jesenskega dela sezone. Razumljivo, logično, temu pač ni mogoče oporekati. Hm, ali pač?

Marsikdo meni, da je zadeva preveč prikladna in da je Maribor zgolj elegantno zapakiral veliko nezaupnico svojemu "pokalnemu" vratarju. Da bo na preostalih treh tekmah tako ali tako branil Handanović in da Štajerci ne tvegajo veliko, če imajo kot rezervo pač Aljaža Cotmana, s tem pa se izognejo številnim neprijetnim vprašanjem. Presodite sami, a morate priznati, da se ne sliši nelogično in še manj neumno ...