Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
25.11.2017 16:13:16
Deli članek:

DUŠAN KOSIĆ nadvse ISKRENO: Takole vam bom odgovoril ... Resnice si niti NE UPAM povedati

Grega Wernig

V celjskem prvoligašu v zadnjem času prevladujejo nasmejani obrazi, Dušan Kosić in njegovi varovanci so v pozitivnem nizu rezultatov. Temu primerno je pričakovanje spopada z Mariborčani, ki v knežje mesto kajpada prihajajo v vlogi favorita, a tudi nekoliko 'načeti' po gostovanju v Moskvi med tednom.

Celjani so ujeli zmagovalni ritem, ki traja že vse od pokalnega slavja v Fazaneriji. Po uspehu na ravnici so grofi slavili v gorenjski prestolnici, nakar so bili na svojem igrišču boljši od Rudarja, prejšnji konec tedna pa so v Dravogradu v srhljivi končnici ugnali še Ankaran. Jasno je torej, da se je ekipa v primerjavi s preteklim jesenskim obdobjem precej dvignila. "Močno upam, da se nismo dvignili. To upam," se je odzval Dušan Kosić, ki pa seveda ne skriva, da je ozračje v ekipi po zadnjih dosežkih na primerni ravni. "Da, v redu je. Stabilno."

In kako je trener sicer zadovoljen s trenutnim stanjem ekipe, z njeno podobo? "Nikoli nisem zadovoljen. Oziroma si ne upam več biti zadovoljen," je povedal 46-letni strokovnjak iz prestolnice in poudaril, da je prostora za napredek še veliko. Kako veliko? "Takole vam bom odgovoril … Resnice si niti ne upam povedati."

Tudi glede pričakovanj pred obračunom z zasedbo iz Ljudskega vrta ni bil ravno gostobeseden. "Nimam nobenih pričakovanj. Verjemite mi, da jih nimam, ker so potem velika tudi razočaranja. Preprosto sem osredotočen na to, da bi čim bolje opravili svoje delo. Da bi ga opravili tako, kot si želimo. Vsak dan treningov in vsaka tekma je nova zgodba," je dejal Dušan Kosić.

Tako kot Celjani imajo tudi Mariborčani dober trenutek. Najprej so se v obetavni podobi predstavili na večnem derbiju pod Kalvarijo, nato še v Moskvi v dvoboju s Spartakom v skupinskem delu lige prvakov. Kakšno pa je mnenje trenerja Celja o drevišnjih tekmecih? "Spoštljivo. Zelo spoštljivo," je odvrnil in pristavil: "Mislim, da so zagotovljeni vsi pogoji za dobro tekmo. Vse je tako, kot mora biti, in upam, da bo zdržalo tudi vreme. Verjamem, da bodo gledalci spremljali zanimiv dvoboj."