callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
8 08.11.2017 12:08:46

Maribor na derbiju kar brez TREH reprezentantov, a vijoličasti po pravilih NE MOREJO zahtevati prestavitve tekme! Poglejte, zakaj ...

Drago Wernig - TAKA
Na sobotnem derbiju v Stožicah bodo Mariborčani igrali oslabljeni.

Varovance Darka Milaniča v soboto ob 17.15 čaka prva tekma četrtfinala pokala Slovenije, na njej pa bodo pogrešali kar tri reprezentante. Valon Ahmedi se je namreč pridružil albanski reprezentanci, ki bo odigrala prijateljsko tekmo s Turčijo, Martin Kramarič je del mlade reprezentance Slovenije, ki jih čakata dve tekmi kvalifikacij za EP s Črno goro in Francijo, medtem ko je v mlado izraelsko reprezentanco vpoklican Or Inbrom. Tudi njega čakata dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo, in sicer se bo Izrael pomeril s Kosovom in Nemčijo. 

Toda kljub temu, da bo Maribor oslabljen, ne more zahtevati preložitve tekme. Izpolnjuje sicer kriterij, da lahko ena od ekip za preložitev tekme zaprosi, ko manjkata dva reprezentanta, a morata oba igrati vsaj na treh od zadnjih petih prvenstvenih tekem. Ahmedi ta pogoj izpolnjuje, medtem ko Kramarič in Inbrom ne. 

Tudi Darko Milanič je pojasnil, zakaj so se vijoličasti odločili za to, da odigrajo tekmo kljub manjkajočim nogometašem: "Vsi trije so že na reprezentančnih akcijah in jih v soboto nimamo na voljo, a nam zaradi celotne ekipe ustreza, da nimamo daljšega premora brez tekme. Med letom jih je ogromno, razumljivo je, da imaš ob uspehih več reprezentantov in nas vsako povabilo razveseli. Vendar so tam v drugi zgodbi in jih je potem treba vračati nazaj v klubski ritem. Zato se zdaj ne pripravljamo samo na pokalni derbi, ampak tudi na ritem, ki prihaja. Treba bo zadržati mentalno svežino. Doslej nam je uspevalo izredno dobro in mora nam tudi v zahtevnem ciklu zadnjih osmih tekem."

Članki iz rubrike