hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.09.2017 18:30:05

Novogoričani najprej v zaostanku, na koncu pa vseeno do treh točk

Martin Metelko
Nogometaši Gorice so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:1 (1:1).

Gorica - Krško 2:1 (1:1)
* Športni park, sodniki: Balažič, Praprotnik (oba Ljubljana) in Žunič (Kranj).
* Strelci: 0:1 Ejup (6.), 1:1 Osuji (21.), 2:1 Kapić (73.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Lipušček, Kavčič, Gregorič (od 14. Curk), Žigon, Grudina, Marinič (od 55. Kolenc), Kapić, Osuji, Nwabueze (od 70. Filipović).
* Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Jakolič, Jovanović, Dušak (od 79. Gajič), Mujan (od 85. Nakić), Balić, Jurina, Mandić (od 65. Škrbić).
* Rumeni kartoni: Filipović; Jovanović, Balić.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so prejšnji teden prekinili niz štirih zmag, izgubili so proti Mariboru. Danes pa so se vrnili v zmagovalne tirnice, z zadetkom Rifeta Kapića sredi drugega polčasa so prišli do pete zmage v prvenstvu in tudi pete na zadnjih šestih tekmah. S tem so se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Krško vsaj začasno ostaja na šestem mestu.


Gledalci so v prvem polčasu spremljali kar precej živahno predstavo. Konkretneje so tekmo začeli Krčani, že v peti minuti je moral Grega Sorčan posredovati po strelu Nikole Mandića z roba kazenskega prostora. Minuto zatem so gosti povedli. Tonči Mujan je izvedel kot, na drugi vratnici pa je Leo Ejup žogo z nogo poslal v mrežo. Za Mujana je bila to že šesta podaja, s čimer je na vrhu lestvice asistentov.

Gosti so bili nevarni tudi v 17. minuti, ko je iz ugodnega položaja streljal Marin Jurina, znova pa se je izkazal novogoriški vratar. V 29. minuti ta ni imel dela, saj je Jurina žogo poslal čez gol, v 43. minuti pa bi kaj lahko Krško še drugič na tekmi zadelo. Žiga Lipušček je v kazenskem prostoru spotaknil Jurino, sodnik je pokazal na najstrožjo kazen, ki pa jo je zapravil Mujan, saj je žogo poslal mimo gola.

Na drugi strani so Primorci, ki so že v 13. minuti ostali brez poškodovanega Mihe Gregoriča, redkeje ogrožali tekmečevega vratarja. V 12. minuti je nigerijski debitant Kyrian Nwabueze streljal čez gol, v 18. minuti je žogo na golovi črti izbil Klemen Šturm, v 25. minuti pa je z glavo poskusil Lipušček, izkazal pa se je Marko Zalokar. Ta je sicer klonil v 21. minuti, ko je po odbiti žogi in podaji Leona Mariniča zadel Bede Osuji. To je bil njegov tretji zadetek v prvenstvu.

V drugem polčasu si ekipi dolgo nista priigrali kakšne lepše priložnosti. V 73. minuti pa so domači povedli. Rifet Kapić je s slabih 20 metrov natančno sprožil in z nizkim strelom ukanil Zalokarja. Za Kapića je bil to tretji gol v sezoni. V 81. minuti so zagrozili tudi gosti, a je Marko Krajcer z glavo žogo poslal malo čez goriška vrata.

Na drugi strani je iz bližine poskusil Andrija Filipović v 82. minuti, toda tudi on je žogo poslal čez gol. V 87. minuti je do novega strela, tokrat malce z leve strani s 15 metrov, prišel Osuji, a Zalokar je dobro posredoval. V drugi minuti sodniškega dodatka so imeli Krčani imeli izjemno priložnost za izenačenje. Jurina je približno 11 metrov od vrat lepo prišel do strela, vendar povsem neoviran žogo poslal čez prečko.

Novogoričani bodo v 11. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Ljubljani, Krčani pa bodo dan prej gostili Aluminij.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike