Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
22 12.08.2017 22:53:41

Pušnikova vrnitev v Stožice kot v nočni mori! Visok poraz in huda poškodba vratarja! (foto+video)

alesfevzer.com
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 4:0 (2:0).

Velenjčani so v prejšnji sezoni na štirih tekmah proti Ljubljančanom osvojili kar deset točk. Tokrat pa so gladko ostali brez njih, saj so nogometaši Olimpije že v prvem polčasu prišli do zanesljive prednosti, ki so jo v drugem le še oplemenitili. Zmaji so tako spet na vrhu lestvice, imajo toliko točk kot Mariborčani, ki so v petek remizirali z Domžalami. Olimpija in Maribor sta tudi še edini ekipi, ki sta brez poraza.

Ljubljančani so dobili prvi polčas z 2:0, potem ko so bili večino časa za odtenek konkretnejši. Prvi zadetek so dosegli v 26. minuti, ko je Ricardo Alves zanesljivo izvedel enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Robert Pušaver, potem ko je ob levem robu kazenskega prostora spotaknil Issaha Abassa. Na 2:0 je povišal Stefan Savić v 44. minuti, ko je prišel sam pred Radana in ga s strelom po tleh tudi premagal.

Sicer pa so pred tem pri Olimpiji poskusili še Kenan Bajrić z glavo, Dino Štiglec z leve strani kazenskega prostora in Savić, a je prvi meril mimo, drugi čez vrata, tretjemu pa je strel obranil Matej Radan, tako kot tudi Mitchu Apauu, ki je z glavo poskušal v mrežo spraviti odbito žogo po Savićevem strelu.

Velenjčani so imeli v prvem polčasu prav tako nekaj polpriložnosti, med drugim je Leon Črnčič v deveti minuti streljal z roba kazenskega prostora, a ni povzročil preveč težav Nejcu Vidmarju, Damjan Vuklišević pa je v 34. minuti z glavo žogo poslal čez gol. Vmes je nenevarno meril tudi povratnik v ekipo Dominik Glavina, ki se tudi sicer ni posebej izkazal.

Že v 52. minuti pa so Ljubljančani povišali prednost. Najprej je do strela v kazenskem prostoru prišel Savić, ki je v glavo zadel Radana, ta je po močnem udarcu obležal in posledično moral na nosilih iz igre (zamenjal ga je Marko Pridigar), odbito žogo pa je v prazno mrežo pospravil Nik Kapun.

V 65. minuti se je v kazenskem prostoru z velenjskimi branilci malce poigral Issah, ko je z lepim preigravanjem prišel do strela, a z desne strani zadel le zunanji del mreže. Malce za njim je še enkrat poskusil Kapun, a z desne strani žogo poslal malo mimo nasprotne vratnice.



Po zatišju, kar zadeva nevarne akcije, pa je Olimpija piko na i visoki zmagi postavila v četrti minuti sodniškega dodatka, ko je Nathan Oduwa z desne strani podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil Blessing Eleke, ki je preigral Pridigarja in žogo poslal v mrežo.

Ljubljančani bodo v 6. krogu prihodnjo nedeljo gostovali pri Ankaranu Hrvatinih v Dravogradu, Velenjčani pa bodo dan pozneje, na ponedeljek, gostili Celje.

Olimpija - Rudar Velenje 4:0 (2:0)
* Stadion Stožice, gledalcev 3000, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci) in Gabrovec (Markovci).
* Strelci: 1:0 Alves (26./11 m), 2:0 Savić (44.), 3:0 Kapun (52.), 4:0 Eleke (90.).
* Olimpija: Vidmar, Štiglec, Bajrić, Ilić, Apau, Čanađija (od 83. Cretu), Tomić, Kapun, Alves (od 78. Oduwa), Savić, Issah (od 86. Eleke).
* Rudar: Radan (od 58. Pridigar), Pišek, Kašnik, Vuklišević, Pušaver, Črnčič, Bijol, Antonov (od 72. Tučić), Bolha, Trifković, Glavina (od 46. Mary).
* Rumeni kartoni: Ilić; Kašnik, Antonov, Bijol.
* Rdeči karton: /.

Galerija
Značke: olimpija, rudar, prva-liga

Članki iz rubrike