Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.08.2017 11:23:30
Deli članek:

Kakšen poklon Dina Hotića svojemu kapetanu Marcosu Tavaresu!

Drago Wernig - TAKA

Dvaindvajsetletni vezist aktualnih prvakov se je proti Ankaranu izkazal z odlično igro.

Mariborčani so po štirih odigranih tekmah edini v slovenski prvoligaški druščini, ki se lahko pohvalijo s stoodstotnim izkupičkom, v nedeljo so se veselili do zdaj najprepričljivejše zmage. V Dravogradu so s 5:1 ugnali Ankaran, na Koroškem je bil najbolj razpoložen vijoličasti mož Dino Hotić; dosegel je izjemen gol, dvakrat se je izkazal s podajo.

Prvaki so povedli že po minuti in 12 sekundah. "Pred tekmo smo si želeli, da bi čim prej zadeli in pokazali, kdo je glavni na igrišču, namen smo dosegli. Po prvem golu je vse steklo v pravo smer. Tako kot je treba."

Maribor je zdaj sam na vrhu lestvice. "Takšen uvod v prvenstvo je seveda izjemen in po najboljših močeh si bomo prizadevali, da bi v takšnem slogu nadaljevali. Čim dlje želimo ostati neporaženi. Če bo mogoče, vse do konca," pravi Dino Hotić, ki se kakopak strinja, da je začetek sezone na svoj način zaznamoval tudi kapetan. Kot da bi bil Marcos Tavares neuničljiv. "On je ikona kluba. Legenda. Ni le izjemen nogometaš, temveč je takšen tudi kot človek, z njim se vsi odlično razumemo. Vemo, česa je sposoben in vemo, kaj vse še vedno lahko prinese ekipi. In prepričan sem, da bo to počel še kar nekaj časa. Ima ogromno znanja, njegove izkušnje so neprecenljive. Natanko ve, kako se je v določenem trenutku treba odzvati. Res je fantastičen in če se bo izognil poškodbam, bo še dolgo tresel mreže. Pričakujem, da bo že decembra na vrhu večne lestvice strelcev 1. SNL," se je brazilskemu napadalcu priklonila vijoličasta desetica.

CELOTEN POGOVOR Z DINOM HOTIĆEM, V KATEREM JE SPREGOVORIL TUDI O MOJSTROVINI NA KOROŠKEM, OBRAČUNU S HAPOELOM IN ŠE MARSIČEM, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.