asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

tn
tn
32 04.08.2017 08:06:26

Zlatko Zahović v svojem slogu: Da bi igrali proti Rijeki in Matjažu Keku? Jasno je, kaj si mislim!

Grega Wernig
Športni direktor vijoličastih pred današnjim žrebom v Nyonu o potencialnih tekmecih Maribora, o Rijeki in o Matjažu Keku.

Zlatko Zahović je v pričakovanju žreba spregovoril za Sportske novosti»Vem, kaj boste vprašali. Ne, za nasprotnika ob žrebu za ligo prvakov si nikakor ne želim Rijeke.«

Prvi mož Maribora je včeraj na veliko sprejemal čestitke za preboj v odločilni krog kvalifikacij za ligo prvakov in zmago nad islandskim Hafnarfjördurjem. Mariborčani so si tako kot Rečani zagotovili evropsko jesen, dosedanji rezultati na evropskih zelenicah pa so vijoličastim zagotovili, da bodo na današnjem žrebu v Nyonu med nosilci.

Seveda bi dvoboj Matjaža Keka proti svojim Mariborčanom pritegnil dodatno pozornost, saj je Kek, ki je na Reki postal ikona, zelo podoben status v Mariboru že imel.

matjaž kek
Grega Wernig
»Vem, da je Maribor verjetno za večino klubov ugoden žreb, toda ravno tako vem, da si Matjaž za nasprotnika zagotovo ne želi Maribora. Ne samo zaradi čustev, ampak tudi zato, ker ve, kako kvaliteten in nevaren nasprotnik je Maribor. Zaveda se, da Rijeki zagotovo ne bi bilo lahko. Zato bi bilo najbolje, da se drug drugemu izognemo, kar bi bilo dobro tako za nas kot za njih,« je razmišljal Zahović, ki je drugače velik prijatelj stratega Rijeke, poleg tega pa Keka zelo spoštuje.

Zahović je ponosen, da sploh lahko govori o možnosti, da Rijeka in Maribor igrata odločilni krog za ligo prvakov.

»Vsi v Mariboru smo ponosni na Keka, kajti na Reki mu je res uspel izjemen rezultat. V Mariboru ga imajo zelo radi in vsi navijajo zanj. Posebno pa sem vesel, ker ga na Hrvaškem vsi tako cenijo ter se mu 'klanjajo' zaradi doseženih rezultatov in uspehov,« je še povedal Zlatko.

Če bi lahko, koga bi Zahović pripeljal iz Rijeke v Maribor? Razen Keka? »Ne govorite takih stvari. Mi imamo odličnega trenerja, s katerim smo zelo zadovoljni. Kar pa zadeva igralce ... Rijeka in Maribor sta si po mnogočem zelo podobna kluba. Organizacijsko, po moči moštva in še čem smo zelo blizu. Rijeka je morda finančno močnejša, toda mi imamo kljub vsemu več izkušenj z igranjem v evropskih pokalih. Že desetletje igramo take tekme in bili smo tudi v ligi prvakov, ligi Europa ... To so ogromne izkušnje, ki so neprecenljive,« je pojasnil Zahović.

V dvoboju Rijeke in Maribora bi odločale malenkosti in težko je predvideti, kdo bo imel prednost v medsebojnem obračunu. Toda ali je kakšen nasprotnik, ki bi si ga Zahović želel za odločilni tekmi za ligo prvakov, če že to ni Rijeka? »Vse ekipe so močne. Če pa bi lahko izbiral, bi se poleg Rijeke najraje izognil še Qarabagu. To je odlično moštvo, poleg tega pa bi nas čakalo dolgo potovanje. Vse skupaj je slaba kombinacija. Izraelci, Slavia in Astana so ravno tako kakovostne ekipe, toda raje bi izbral koga od teh moštev kot pa Rijeko ali Azerbajdžance. Ne glede na vse verjamem v ponovno uvrstitev v ligo prvakov,« je razložil Zahović.

Kaj pa Rijeka in Kek? Se lahko enakovredno merijo z drugimi tekmeci, ki jih lahko dobijo na žrebu – APOEL-om, Olympiakosom, Københavnom in Celticom?

»Seveda lahko Rijeka igra proti tem ekipam. Samo tisti, ki Keka ne pozna, ga lahko prekriža. No, tisti, ki ga prekriža, pa je potem naj*bal. Oprostite izrazu, ampak tako je. Fascinantno je, kako se Kek pripravlja na tekme, kako analizira nasprotnike, kako razmišlja o tekmecu ... Kdorkoli bo nasprotnik Rijeke, mu bo zelo težko in se bo moral dobro prepotiti, če si bo želel prebiti naprej. Kek bo zagotovo storil vse, da Rijeka v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov odigra dve veliki tekmi. Liga prvakov v tem trenutku sploh ni tako daleč od Rujevice

Torej Zahović navija za oba kluba v ligi prvakov? »Tako je. Naj tako Maribor kot Rijeka igrata v ligi prvakov in bomo oboji slavili. Bolje, kot pa da se srečamo na zadnji stopnici in bi moral eden odpasti. Rijeka in mi si zaslužimo biti v družbi najboljših nogometnih ekip v Evropi,« je zaključil prvi mož slovenskega prvaka.

Članki iz rubrike