GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 16.07.2017 20:16:12

Sijajna vrnitev Marijana Pušnika

Grega Wernig
Nogometaši Rudarja iz Velenja so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:1).

Po odličnem štartu na mednarodnem prizorišču in treh zmagah so slovenski pokalni prvaki iz Domžal novo sezono Prve lige Telekom Slovenije začeli s porazom. Rudar Velenje je zasluženo prišel do vseh treh točk, zmagoviti zadetek za 2:1 pa je v izdihljajih tekme zabil 19-letni Jakob Novak.

Čeprav so prvo priložnost na tekmi zamudili gostje - Alen Ožbolt ni izkoristil 'izleta v prazno' vratarja Mateja Radana oziroma njegov poskus loba ni zadel gola, so bili Velenjčani gospodarji uvodne tretjine tekme. Utrujeni in očitno premalo motivirani Domžalčani so imeli največ težav s hitrim in prodornim Johnom Maryjem Uzuegbunamom, ki je bil dvakrat v ugodnem položaju, a mu je v obeh primerih vratar Dejan Milić preprečil veselje. Še posebej iznajdljiv je bil Milić v drugem poskusu, ko je s konicami prstov spremenil smer usnju in ga preusmeril preko gola.

mary gw
Grega Wernig

V 32. minuti pa je bil tudi Milić brez moči. Velenje je premoč kronalo z zadetkom Milana Tučića, ki se je po podaji Damjana Trifkovića znašel sam sredi kazenskega prostora in z glavo natančno zadel desni spodnji kot.
Veselje na tribunah stadiona Ob jezeru ni trajalo dolgo. V 38. minuti je navidezno nenevarno situacijo slabo ocenil vratar Radan. Žogo je hotel izbiti izven kazenskega prostora, a jo pri tem povsem zgrešil, do nje je prišel Petar Franjić, ki je preigral Mateja Mužeka in zadel nebranjeno mrežo.

V nadaljevanju se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Rudar je bil več pri žogi, bil je bolj aktiven in nevaren, Domžale pa so se branile in prežale na občasne protinapade. V prvih dvajsetih minutah drugega polčasa so imeli domači tri lepe priložnosti. Najprej so se napadalci Rudarja preveč obotavljali in si predolgo podajali žogo, nato je branilec Domžal Jan Repas žogo izbil z golove črte, v 62. minuti pa je poskus Damjana Vukliševića iz neposredne bližine čudežno ubranil vratar Milić.

rudar domzale gw
Grega Wernig

A na koncu se je želja in dobra igra Rudarju vendarle obrestovala. V 88. minuti je Jakob Novak, ki je v igro vstopil dobrih deset minut prej, po preigravanju prišel do močnega strela, žoga je zadela prečnik, se odbila v tla, glavni sodnik Nejc Kajtazović pa je ocenil, da je s celotnim obsegom prešla golovo črto in pokazal na sredino igrišča.

Domžalčane v prihajajočem tednu čakata dve tekmi v Športnem parku; v četrtek povratni obračun drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti islandskemu Valurju, v nedeljo, 23. julija, pa še gostovanje Celja. Velenje bo v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije gostilo Ankaran (22. 7.).

Rudar - Domžale 2:1 (1:1)

Velenje - Stadion Ob jezeru, sodniki: Kajtazović (Kranj), Klančnik (Slovenj Gradec), Pospeh (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Tučić (32.), 1:1 Franjić (38.), 2:1 Novak (88.).
Rudar Velenje: Radan, Mužek, Vuklišević, Pišek (od 75. Novak), Trifković, Črnčič (od 85. Vizinger), Uzuegbunam, Bolha, Bijol, Tučič (od 56. Radić), Pušaver.
Domžale: Milić, Volarič, Klemenčić, Širok, Repas, Žužek (od 69. Žinko), Blažič, Dobrovoljc, Franjić (od 46. Ibričić), Ožbolt (od 58. Firer), Husmani.
Rumeni kartoni: Bijol, Pišek, Bolha, Mužek; Ožbolt, Ibričić.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike