Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 13.07.2017 23:59:52

Mraz jim očitno ugaja: Domžale do zmage na Islandiji!

www.alesfevzer.com
Nogometaši Domžal so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Reykjaviku z 2:1 (1:1) premagali tamkajšnji Valur. Domžalčani so v prvem krogu po dveh zmagah izločili Floro iz Tallinna, povratno srečanje z islandskim Valurjem pa bodo igrali doma v četrtek, 20. julija, ob 20.30.

Trener Domžal Simon Rožman je že pred tekmo izpostavil, da na Islandijo odhajajo po zmago, četudi na za Slovenijo neugodne zgodnjespomladanske temperature z nekaj nad desetimi stopinjami Celzija ter umetno travo. Tekmec je bil Valur, ki je dvajsetkrat osvojil islandsko prvenstvo, nazadnje pred desetimi leti in je letos se je desetič ovenčal z islandskim superpokalom.


Prvi so do prednosti prišli nekdanji slovenski prvaki, ko je v začetku druge polovice prvega polčasa po podaji in akciji z leve strani Amadeja Vetriha dvajsetletni Jan Repas matiral Antona Arija Einarssona.

V 34. minuti je po drugi zaporedni podaji domačih s kota norveški sodnik Tore Hansen dosodil prekršek Gabra Dobrovoljca nad kapetanom gostov Haukurjem Pallom Halldorssonomom v kazenskem prostoru in dosodil enajstmetrovko, po kateri je levi spodnji kot vrat gostov zadel Sigurdur Egill Larusson.

Senijad Ibričić je v 73. minuti zadel ponovno z bele točke. Pred tem je po podaji Jana Repasa je Vetriha, ki je skušal streljati, s hrbta podrl Einar Karl Ingvarsson in sodnik Hansen je še drugič dosodil kazenski strel. Slovenski ekipi je nato do konca uspelo zadržati ugoden izid pred povratnim dvobojem.

Valur Reykjavik - Domžale 1:2 (1:1)
* Stadion Hlioarendi, sodniki: Hansen, Knutsen, Ytterland (vsi Norveška).
* Strelci: 0:1 Repas (23.), 1:1 Larusson (36., 11-m), 1:2 Ibričić (73., 11-m).
* Valur : Einarsson, Ingvarsson, Halldorsson (od 65. Gudjohnsen), Sigurdsson, Lydsson (od 74. Böglid), Larusson (od 77. Adolphsson), Geirsson, Acoff, Omarsson, Eiriksson, Sigurbjornsson.
* Domžale: Milić, Vetrih, Firer (od 86. Klemenčič), Širok, Bizjak (od 53. Ibričić), Repas, Matjašič (od 68. Ožbolt), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani.
* Rumeni kartoni: Ingvarsson, Gudjonssen; Matjašič, Firer, Repas.
* Rdeči karton: /.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike