profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 04.07.2017 08:26:59

Jan Repas: Številka 10? Začelo se je obetavno, toda …

alesfevzer.com
Veliki domžalski up ima v novi sezoni dodatno odgovornost.

Razlika v kakovosti je bila očitna, toda nogometaši Domžal so se na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij lige Europa dolgo trudili, da so strli odpor žilavih Estoncev in si z dvema goloma zagotovili odlično izhodišče, ki bo v četrtek v Talinu. Mrežo Flore je v 77. minuti načel Jan Repas, v izdihljajih dvoboja je piko na i postavil še en otrok aktualnih pokalnih zmagovalcev, končni izid je postavil Žan Žužek.

"Od prve do zadnje minute smo narekovali ritem, prevladovali. Bili smo boljši, čeprav je hkrati res, da nam vse ni steklo, kot smo si zamislili. Tekmeci so se v obrambi postavili zelo dobro, s kontinuiranim napadom jih je bilo težko prebiti. Poskušali smo na vse mogoče načine in prihajali tudi v priložnosti, a žoga dolgo ni hotela v mrežo, zato je še toliko bolj pomembno spoznanje, da smo bili dovolj potrpežljivi," se je na četrtkovo dogajanje na igralni površini celjske Arene Petrol ozrl Jan Repas.

UH, TA PRILOŽNOST ...

In ravno on je bil tisti, ki se je že v prvem polčasu znašel v najbolj obetavnem položaju. Po dobre pol ure igre je odlično prodrl v kazenski prostor, prišel do soočenja z vratarjem, žogo usmeril mimo njega, vendar ji je pot v mrežo preprečila vratnica. Če bi končala za golovo črto, bi dvoboj gotovo dobil novo razsežnost, v nadaljevanju bi bilo lahko marsikaj drugače. "Uh, ta priložnost … Če bi takrat zadel, bi nam bilo vsekakor lažje. Zgodnejše vodstvo bi nam veliko pomenilo, to je popolnoma jasno."

Otrok Domžal priznava, da mu od takrat naprej ni bilo lahko. "Nikakor ne. Joj, kako me je … Verjemite, da sem se zaradi tega vseskozi zelo ’grizel’, ni mi bilo vseeno. In bil sem odločen, da moram to popraviti, da moram zadeti. Še bolj sem bil motiviran, še bolj zagnan. Ko mi je to naposled uspelo, mi je kakopak odleglo."

HOČEM UPRAVIČITI ZAUPANJE

Domžalčani so v knežjem mestu po daljšem času na zelenico znova pritekli z igralcem v dresu s številko 10, ki je bil nezaseden vse od selitve Slobodana Vuka na Norveško. Nov lastnik desetice je postal naš sogovornik in tudi to prav gotovo razkriva, da ob Kamniški Bistrici od njega veliko pričakujejo. Hkrati so mu nadeli tudi odgovornost. Resda gre zgolj za številko, ampak neizpodbitno dejstvo je, da ima v nogometu prav poseben pomen. "Močno verjamem in vsekakor se bom potrudil po najboljših močeh, da bi upravičil zaupanje, ki sem ga dobil. Začetek je obetaven, a prizadeval si bom, da bi bilo nadaljevanje še boljše."

CELOTEN POGOVOR Z VELIKIM UPOM SLOVENSKEGA NOGOMETA SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIFA24.SI

Značke: jan-repas, domžale, flora

Članki iz rubrike