požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
0 18.06.2017 14:15:26

Poklon do tal, kapetan! Uefa šokirala s podatkom: Tavares je naboljši strelec v zgodovini evropskih ...

Drago Wernig - TAKA
Verjetno se sploh niste zavedali, kakšen dosežek je v zadnjih letih uspel kapetanu Maribora.

Uefa je pred jutrišnjim žrebom kvalifikacij evropskih pokalov pokukala najgloblje v zgodovino svojih tekmovanj in postregla z nekaj podatki, ki jih ni mogoče spremljati z običajno statistiko medijev, kaj šele navadnih smrtnikov. Statistiki krovne evropske zveze so postregli s podatki o največ nastopih klubov in posameznikov v kvalifikacijah evropskih pokalov, največ v ligi prvakov, največ v ligi Europa, najboljših strelcih obeh tekmovanj in vsakega posebej.

Dinamo je, kot zanimivost, ekipa z največ nastopi v vseh mogočih kvalifikacijah, saj so Zagrebčani odigrali kar 99 tekem. Nekdanji član Partizana Saša Ilić je rekorder med posamezniki, saj je sam zbral kar 69 nastopov. No, stvari pa neverjetno zanimive postanejo, ko pridemo do strelcev tako v kategoriji posameznih tekmovanj kot še posebej v absolutni kategoriji. Stvari postanejo zanimive iz slovenskega zornega kot in še posebej iz zornega kota Maribora.

Kot je sporočila Uefa, je kapetan vijoličastih Marcos Tavares namreč najboljši strelec vseh kvalifikacij v zgodovini. Da, vseh kvalifikacij, vseh tekmovanj skupaj. Da, prav ste prebrali. Za Maribor in še pred tem za Apoel je skupaj dosegel 17 zadetkov, kar je skupaj z Latvijcem Mihailsom Miholapsom najboljši dosežek vseh časov. Ki ga bo štajerski Brazilec, jasno, že kmalu lahko tudi izboljšal in na vrhu ostal sam. No, je pa njegov status rekorderja seveda navdušujoč že zdaj.  

Značke: tavares, maribor, rekorder

Članki iz rubrike