Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.06.2017 13:14:30
Deli članek:

Maribor potrdil: V prihodnje brez B ekipe! Zlatko Zahović je ocenil...

Grega Wernig

Na novinarski konferenci, ki jo je ob koncu sezone sklical aktualni državni prvak, sta bila prisotna predsednik Drago Cotar in direktor Bojan Ban.

Ena od glavnih novic, ki jo je vodstvo kluba predstavilo predstavnikom medijev, je že dolgo napovedana in pričakovana ukinitev B ekipe, ki je v 3. SNL sever sicer osvojila 1. mesto, a torej vseeno ne bo igrala v 2. SNL.

"Ponosni smo, da je B ekipa osvojila 1. mesto v 3- ligi, vendar predstavlja njeno delovanje zajeten finančni zalogaj. Strošek je primerljiv s proračunom kakšnega manjšega prvoligaša, nismo pa dobili želenega učinka. S športnim direktorjem smo se odločili, da bomo ukinili B ekipo, ker nismo mogli črpati igralcev za prvo ekipo," so pojasnili pri Mariboru in dodali, da je bil strošek B ekipe za eno sezono 350-400 tisoč evrov. Prav visoki stroški so bili verjetno kaplja čez rob tej odločitvi. 

Direktor Ban je še dodal, da Maribor ostaja ambiciozen in da bo imel tako moštvo, kot si ga bo lahko privoščil. "Klub nima niti evra dolga. Prišlo bo do racionalizacije, toda racionalno smo poslovali tudi, ko smo imeli 18 milijonov prihodkov."