Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.05.2017 21:31:07
Deli članek:

Mandarić razkril, ali ga vabijo na Reko, spregovoril tudi o Pušniku

Tit Košir

Prvi mož Olimpije je v teh dneh pogosta tema pogovorov tudi pri južnih sosedih.

Čeprav je v začetku tedna navijačem in slovenski nogometni javnosti sporočil in zatrdil, da se namigovanja o njegovem odhodu iz Ljubljane ne bodo uresničila ter da ima z Olimpijo še zelo ambiciozne cilje, se je predsednik zmajev v teh dneh začel pojavljati tudi v hrvaški nogometni zgodbi. Šušljati se je začelo o precejšnji verjetnosti, da bi Rijeka kmalu utegnila dobiti novega lastnika – Milana Mandarića. Ali še bolj natančno, prvi mož zeleno-belih je menda potem, ko se je Gabriele Volpi dokončno umaknil, dobil ponudbo, da to stori.

"Ne, ne bom vložil denarja v Rijeko, to me ne zanima. Nimam tovrstnih načrtov," je za Sportske novosti povedal prvi mož Olimpije in nato sicer potrdil, da se je pred časom sicer sestal s predstavniki reškega kluba. Oziroma predstavnikoma. "Povedal vam bom. Pri meni sta bila športni direktor Srečko Juričić in njegov namestnik. Prijetno smo se pogovorili, prijateljsko. Dogovorjeno sem imel tudi srečanje s predsednikom Damirjem Miškovićem, vendar se nikoli ni zgodilo. Toda v nobenem trenutku nismo odprli teme o tem, da bi morda kupil Rijeko ali na kakršenkoli način vlagal v klub. Ljudje tam opravljajo dober posel, kaj jim bom jaz."

In o čem je potemtakem tekla beseda? "Govorili smo o nogometu nasploh. O igralcih, sodelovanju, morda tudi o poslovanju Rijeke in Olimpije v zvezi s tem. Ne, zares nismo govorili o mojem vstopu v reški klub. V tem trenutku sem povsem osredotočen na Olimpijo. V Ljubljani želim nekaj narediti in uresničiti obljube, ki sem jih dal ob prihodu. Klub želim vrniti tja, kjer je nekoč že bil. Postavili smo ga na noge, lani smo bili prvaki, ampak dela je še veliko. Ne bom odšel, dokler vsega ne uredim. Dokler Olimpija ne bo na ravni, ki si jo zasluži," je odvrnil Milan Mandarić in vnovič priznal, da so si v zmajevem gnezdu po koncu prvega dela sezone privoščili veliko napak. Med temi je tudi vrnitev Marijana Pušnika: "Res je, bil je ena od teh napak. Nismo si mislili, da bi lahko šle stvari tako navzdol. Ko sem se pogovarjal z enim od splitskih novinarjev, mi je dejal, da je Pušnik v Hajduku 'pregorel', in na žalost je to vplivalo tudi na rezultate Olimpije."