Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
05.05.2017 07:48:24
Deli članek:

Boris Popović zelo ostro: Mar naj slovenski nogomet zaupamo Mandariću?! Poglejte, kako je zavrgel našega upa!

Arsen Perić / M24
popovič meni, da je nastopil čas, da Slovenija postane učinkovita država, pri tem pa se mora spremeniti tudi politika.

Kakšna bo nadaljnja usoda koprskega prvoligaša? To je vroče vprašanje na nogometnem prizorišču na sončni strani Alp, potem ko kozlički z Bonifike zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti niso pridobili tekmovalne licence za prihodnjo sezono.

Uradno resda ni član kluba, toda popolnoma jasno je, da se na Bonifiki (skoraj) nič ne zgodi brez županove vednosti. Njegov nogometni vpliv je velik, občina je vpeta v dogajanje in seveda si nismo mogli kaj, da ne bi preverili, kaj o odločitvi Komisije NZS za licenciranje meni Boris Popović.

Kako sprejema obstoj precejšnje verjetnosti, da FC Koper v prihodnji sezoni ne bo več del elitne druščine? "Ni se zgodilo ne prvič ne zadnjič, da kakšen klub na prvi stopnji ni dobil licence. Na NZS so očitno ugotovili, da z vlogo nekaj ni bilo v redu, da je določene stvari treba popraviti. Strokovne službe v klubu, ki so sicer prepričane, da Koper izpolnjuje vse zahteve za pridobitev licence, bodo to dopolnile in stvar bo urejena," je z mirnim glasom dejal Boris Popović.


Toda obstaja tudi možnost manj prijetnih scenarijev. "Nogomet se bo v Kopru igral naprej. Vedno se je in se bo tudi v prihodnje. Ne glede na vse. Vprašanje je, ali je za slovenski nogomet dobro, da se tako dela z resnimi klubi in občinami, ki so pripravljene vlagati v šport. Vlagati največ. In vse to zaradi enega goljufa, ki je prišel iz tujine. Po moji logiki bi moral klub izpasti iz lige zaradi rezultatov, ne pa zaradi Milana Mandarića," je pripovedoval koprski župan in nato puščico usmeril neposredno v zmajevo gnezdo: "Zakaj se nihče ne vpraša, kaj se dogaja v Olimpiji in z Olimpijo? Koper nima težav. Oziroma jih ima, ker si je nekdo zamislil, da jih ima. Nekdo jih proizvaja, Olimpija pa ima resne težave. In verjemite mi, da se scenarij, ki sem ga napovedal že pred časom, nezadržno bliža. Je v zaključni fazi. Mar si res lahko privoščimo, da slovenski nogomet zaupamo Milanu Mandariću, ki ne počne nič drugega, kot da zadolžuje klub. Naš problem je, da smo postali revna država. Tako revna, da lahko pride nekdo, ki ima malce več denarja, in kupuje vse po vrsti ter dela, kar ga je volja. Poglejte, kako je pred očmi vseh nas, pred celotno slovensko javnostjo, uničil tako obetavnega trenerja, kot je Luka Elsner. Našega upa. Zavrgel ga je in mu v veliki meri otežil nadaljnjo kariero. Mar ni to vredno obsojanja?"


CELOTEN POGOVOR Z BORISOM POPOVIĆEM, V KATEREM JE MED DRUGIM RAZKRIL TUDI, ALI BI SE KOPER UTEGNIL ZDRUŽITI Z ANKARANOM, IN ALI JE MORDA ON KRIV ZA TO, DA KLUB Z BONIFIKE NI DOBIL LICENCE, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.