Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.04.2017 12:30:33
Deli članek:

Finančno izčrpana Olimpija Mandariću dolguje tako neverjeten znesek? Kako visoke so bile odpravnine?

Grega Wernig

Ugibanja o tem, kakšna naj bi bila nadaljnja usoda Milana Mandarića na čelu Olimpije, trajajo že dalj časa. Prevladuje mnenje, da ne bi bilo presenečenje, če bi Ljubljano zapustil, hkrati se je nemogoče izogniti namigovanjem o tem, na kakšen način vodi zeleno-bele, kakšno je njegovo poslovanje

Ni skrivnost, da ima Milan Mandarić od 1. januarja letos prek podjetja MM Šport d.o.o 74 odsotni delež v podjetju FC Olimpija d.o.o., ki upravlja s člansko ekipo. Spomnimo, ko je bil predsednik Olimpije Izet Rastoder, je klub ustanovil svoje podjetje, Nogometno moštvo d.o.o., ki je bilo v 100-odstotni lasti kluba, oziroma ŠD NK Olimpija Ljubljana. Potem ko je kralj banan svoje mesto prepustil aktualnemu predsedniku, je vodstvo društva izglasovalo, da društvo proda 49-odstotni delež v družbi Nogometno moštvo d.o.o. Milanu Mandariću oziroma njegovemu podjetju MM Šport d.o.o., kar je takrat dovoljeval Pravilnik o licenciranju NZS. Ko se je 1. januarja letos omenjeni pravilnik NZS spremenil, je Milan Mandarić - prek podjetja MM Šport d.o.o. - kupil še dodatni lastniški delež družbe Nogometno moštvo d.o.o. In zdaj ima dovoljenih 74 odstotkov, spletni portal pozarreport.si pa razkriva, da je tako 49, kot 74-odsotni delež dobil za 1 evro! Podjetje je tudi spremenilo ime Nogometno moštvo je postalo FC Olimpija d.o.o..

Spletni portal pozarreport ob tem dodaja, da naj bi bila ŠD NK Olimpija Ljubljana zaradi načina poslovanja Milana Mandarića finančno izčrpana. Klubu je bojda dal posojilo, ki ga obrestuje z visoko obrestno mero, višjo od bančnih, zato mu društvo tudi dolguje vedno več denarja! V tem trenutku menda že okrog 5 milijonov evrov. Sicer pa je Milan Mandarić upnik ŠD NK Olimpija Ljubljana postal takoj, ko je Izetu Rastoderju namesto dogovorjenih 3 milijone evrov odštel le milijon, na preostanek nekdanji prvi mož zmajev še vedno čaka.

Grega Wernig
Ob tem je pozarreport.si prav tako razkril, da naj bi si Milan Mandarić od prestopa Andraža Šporarja v Basel na račun svoje zasebne firme, MM Šport d.o.o., nakazal 1,75 milijona evrov, od prestopa Mihe Zajca v Empoli pa na isti način 750 tisoč evrov, kar naj bi bilo določeno v "posebni pogodbi", da mu pripada polovica kupnine od prodaje teh dveh ljubljanskih igralcev.

In še nekaj o kadrovskih potezah Milana Mandarića, oziroma o tem, koliko so ga stale zgrešene odločitve. Ranku Stojiću je po poročanju pozarreporta za prvo razrešitev plačal 350 tisoč evrov, trenerju Marijanu Pušniku 80 tisoč evrov, športnem direktorju Nenadu Protegi pa 110 tisoč evrov.