Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 19.04.2017 16:42:22

Adis Hodžić: Pripravljen sem sprejeti vsako vlogo

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani na gostovanju v Velenju niso dobili samo treh točk, temveč tudi novo potrditev, da imajo v svojih vrstah najstnika, na katerega lahko v prihodnje zelo resno računajo.

Zaradi odsotnosti Dareta Vršiča in Mitje Vilerja je moral trener Darko Milanič nekoliko premešati zasedbo, tako je mesto v udarni enajsterici dobil tudi Adis Hodžić. Za osemnajstletnika je bil to sicer sedmi nastop v slovenski prvi ligi, na igrišču pa je bil vseh devetdeset minut.

"Igrali smo, kot smo se dogovorili pred tekmo. Cilj je bil, da imamo nadzor nad igro in onemogočimo nasprotnika. Ob tem, da ne dobimo gola pa smo iskali našo pot do velenjske mreže. Uspelo nam je, prišli smo do treh točk in po pomembni zmagi gremo počasi proti lovoriki, ki si jo vsi skupaj želimo," je o sobotnem dvoboju povedal Hodžić, in dodal: "Trener mi je znova namenil priložnost za igro in upam, da sem upravičil zaupanje. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi odigral dobro in pomagal ekipi."



Najstnik iz Zagorja ob Savi je imel tokrat nekoliko drugačno vlogo kot sicer. Z desne strani branilske vrste se je namreč preselil na levo, kar pa se ni zgodilo prvič. "Bolje se znajdem na desni, a lahko izpolnim naloge tudi na levi strani. Zadolžitve so podobne, morda je problem le v predložku, saj je leva noga nekoliko slabša, a sem poskušal čim več sodelovati tudi v napadalnih akcijah."

Pri tem, da bi čim bolje opravil svojo nalogo, mu je bil v veliko pomoč trener Milanič, ki mu je pred srečanjem namenil nekaj spodbudnih besed. Z njimi ga je želel sprostiti in mu vliti nekaj dodatne samozavesti. "Dejal mi je, naj odigram mirno, kot znam. Pojasnil mi je, kaj pričakuje od mene in po kakšnih rešitvah poseči, da bi šlo vse po načrtih. V tej vlogi sem že bil tudi na nekaterih klubskih tekmah za mladince in na reprezentančnih preizkušnjah, tako da zame ni bila novost. Pripravljen sem sprejeti vsako vlogo, trener pa bo odločil, kdaj bom spet dobil priložnost. Vesel sem vsake minute na igrišču."

Članki iz rubrike