Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.03.2017 18:05:35
Deli članek:

Vijoličasti že na plus šest (foto)

Drago Wernig TAKA

Nogometaši Gorice so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 2:4 (1:2).

* Športni park, gledalcev 1600, sodniki: Balažič, Praprotnik (oba Ljubljana) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelci: 1:0 Burgić (14./11 m), 1:1 Vršič (35.), 1:2 Vršič (42.), 1:3 Zahović (63.), 2:3 Burgić (72.), 2:4 Zahović (85.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Boben, Jogan, Gregorič, Osuji (od 73. Nagode), Kolenc, Kapić, Humar (od 46. Filipović), Žigon (od 69. Marinič), Burgić.
* Maribor: Handanović, Viler, Defendi, Šuler, Palčič, Kabha (od 75. Ogrinec), Bohar (od 68. Hotić), Pihler, Vršič (od 78. Vrhovec), Novaković, Zahović.
* Rumeni kartoni: Humar; Kabha, Šuler, Novaković.
* Rdeči karton: /.

Tekmo, ki jo je v soboto odplaknil dež, so dobili Štajerci, ki imajo zdaj na lestvici že šest točk prednosti pred Olimpijo. Junaka mariborske zmage sta bila Dare Vršič in Luka Zahović s po dvema zadetkoma. Posebej všečen je bil zadnji Zahovićev gol, s katerim se je mladi napadalec vijoličastih spet povzpel na vrh lestvice strelcev. Gorica ostaja peta, obkrožena s Celjem in Koprom, vsi trije imajo po 31 točk.

Novogoričani so bili v uvodu tekme malce podjetnejši tekmec, Mariborčanom so uspešno preprečevali prevlado, sami pa nekajkrat prišli do polpriložnosti. V 14. minuti pa so tudi povedli. Jasmin Handanović je v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil vtekajočega Amarachija Osujija, zaradi česar je sodnik pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Miran Burgić, ki je tako dosegel svoj deveti zadetek v sezoni, že šestega z bele točke.

V drugi polovici polčasa pa je Maribor kljub temu, da ni deloval posebej nevarno, popolnoma preobrnil rezultat. V dveh akcijah je prišel do dveh zadetkov, avtor obeh je bil Dare Vršič. Najprej je v 35. minuti zadel z roba kazenskega prostora po podaji Milivoja Novakovića. Do njega je žogo z dolgo podajo spravil Marko Šuler. Podobno je bilo v 42. minuti, ko je Šuler podal dolgo žogo na levi rob kazenskega prostora, kjer je Novaković ob neodločnih branilcih Gorice lahko spet podal Vršiču, ta pa je nato še enkrat matiral Grego Sorčana.

V 59. minuti so imeli Novogoričani na voljo novo enajstmetrovko, potem ko je žoga po ostri podaji Jake Kolenca pred gol v roko zadela Marka Šulerja. Znova je najstrožjo kazen izvedel Burgić, meril v desni spodnji kot vrat vratarja Handanovića, a je slednji izvrstno posredoval.

Kazen je sledila že nekaj trenutkov pozneje, ko so Štajerci izvedli hiter protinapad, znova je bil v vlogi podajalca Novaković, v vlogi strelca pa tokrat Luka Zahović ,ki je zadel iz bližine po podaji z desne strani. To je bil 12. zadetek mlajšega Zahovića v sezoni.

Upe gostov je v 72. minuti spet obudil Burgić, ki je takrat iz bližine s strelom z glavo unovčil podajo Andrije Filipovića. Ta je prav tako z glavo žogo podal pred mariborska vrata. Štiri minute zatem je s 15 metrov neoviran streljal Rifet Kapić, toda Handanović je bil na mestu.

V 85. minuti pa je Zahović dokončno odločil tekmo. Po podaji Mateja Palčiča z desne strani je naprej s peto žogo dvignil prek Alena Jogana, ga prehitel in nato z lobom matiral še Sorčana za svoj 13. zadetek v sezoni, s čimer se je na vrhu lestvice spet izenačil z Rudarjevim Dominikom Glavino.

Novogoričani bodo v 24. krogu v soboto gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo gostili Aluminij.