Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.02.2017 22:26:10
Deli članek:

Alexandru Cretu o derbiju: Nisem si niti predstavljal

Grega Wernig

Romunski vezist je v Ljudskem vrtu potrdil, da je velika okrepitev Olimpije.

Novi obrazi v dresu Olimpije so bili pod Kalvarijo pod posebnim drobnogledom, največ je vsekakor pokazal postavni romunski vezist, ki se prvič preizkuša izven domovine. "Odločitev za odhod v tujino je bila težka, saj sem moral zapustiti dom, prijatelje in družino. Toda takšno je življenje športnika in s tem sem se sprijaznil. Na srečo so me ljudje v Ljubljani zelo dobro sprejeli, kar zelo cenim," je za uradno spletno stran aktualnih prvakov povedal odlični vezist, ki pa je svojo nogometno pot začel kot branilec: "Ampak sem se hitro preselil na sredino igrišča. Trenerji so opazili, da sem poleg višine tudi dober podajalec in da veliko pretečem, zato lahko na sredini igrišča pokrijem precej prostora. Še vedno lahko ekipi pomagam tudi v obrambi, ko je potrebno. Se pa bolje počutim na sredini."

Njegov najljubši igralec je Paul Pogba: "Navijam za Juventus, zato sem Pogbaja vzljubil, ko je igral v Torinu. Ni ravno moj idol, igra pa na mojem položaju in je vsekakor igralec, po katerem se vsaj malo zgledujem."

Sicer pa je bil Alexandru Cretu navdušen nad veličino derbija in pritiskom, ki ga je prinesla tekma z Mariborom. "Neverjetno vzdušje. Rad bi se zahvalil vsakemu navijaču posebej, ki nas je podpiral v Mariboru, saj so bili zares izjemni. Nisem si niti predstavljal, da bo tako, žal mi je, da navijačem nismo vrnili z dobrim rezultatom. Tokrat je bila sreča na strani Maribora, verjamem, da bo v prihodnjih tekmah na naši strani. Imamo namreč zelo dobro ekipo, ki je iz dneva v dan boljša."