tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
25 15.02.2017 11:16:10

Zmaji tega niso mogli 'požreti'. Zelo oster odgovor Olimpije koprskemu županu!

Grega Wernig
Po obtožbah Borisa Popovića v zmajevem gnezdu niso mogli ostati tiho.

Ko se oglasi in razkrije svoja razmišljanja, Boris Popović skoraj vedno dvigne prah. Veliko prahu, in pogovor z njim v torkovi izdaji Ekipe SN pri tem pač ni izjema. Koprski župan se je med drugim dotaknil trenutnih razmer v prvoligašu z Bonifike, prisilne poravnave, prihodnosti kozličkov in še marsičesa, a najbolj so vsekakor odmevale "strupene puščice", usmerjene proti Olimpiji in še zlasti Milanu Mandariću. Prvi mož pristaniškega mesta z obtožbami na račun nekdanjega prijatelja, kot se je izrazil sam, ni skoparil.

"Popolnoma jasno je, da je želel onesposobiti koprski klub, mu škodovati, ga uničiti. Hoče se maščevati za ne vem natanko kaj, to je njegov edini namen, a mu ni uspelo. Na tak način, kot je to nameraval storiti, pač ne gre. Morda bi mu uspelo kje drugje, v kakšnih bolj neurejenih okoljih. Ko je odšel iz Kopra, je za seboj pustil 1,5 milijona evrov dolga, ko bo zapustil Ljubljano, bo to 10 ali 15 milijonov. Boste videli, da bo tako, da bo nekoga zelo bolela glava," je med drugim povedal koprski župan, ki še vedno vztraja pri tem, da je dolg (nekaj manj kot 997 tisoč evrov), ki ga od Kopra terja prvi mož Olimpije, neupravičen.

"Dejstvo je, da je on ta denar porabil, o tem ni dvoma. Dajal je za plače, za nemoteno poslovanje in potem odšel ter klub pustil na cedilu. Ampak dolg, ki ga zahteva, je neupravičen. In pika. To je tako, kot če bi vi šli k prostitutki in bi moral jaz plačati za vaš užitek. Zakaj bi to storil, zakaj bi plačeval? Vi ste uživali, vi plačajte. Kot sem dejal, je Milan Mandarić vložil svoj denar, je plačeval, ampak potem čez nekaj let tega denarja ne more zahtevati nazaj. Vi ste bili s prostitutko, in ne jaz, in on je plačeval igralce, ki so igrali zanj. Imel je vso oblast, z njimi je hotel zaslužiti, a če mu to ni uspelo, je njegova krivda. Čemu bi mu zdaj nekdo drug vračal takratni vložek? Je pa vendarle res, da dolg uradno obstaja. To drži. V tistem času je bil predsednik Mladen Rudonja, on je podpisnik dokumenta, o katerem nihče drug ni vedel ničesar in s katerim je Milan Mandarić prisilil klub, da je moral v prisilno poravnavo," je prepričan Boris Popović.

Postregel je še z nekaj razmišljanji, ki so razvnele strasti, ob vsem tem pa v zmajevem gnezdu niso mogli ostati tiho. "V NK Olimpija Ljubljana smo zgroženi nad zadnjimi neresničnimi in skrajno škodljivimi izjavami župana lepega mesta z izjemnimi nogometnimi navijači, kot je Koper. V klubu se ne obremenjujemo z neresnicami in se ne poslužujemo podobnih nizkotnih ravnanj, kot to počne župan Kopra. NK Olimpija Ljubljana je usmerjen v svoj razvoj in napredek, kar smo v zadnjem letu in pol dokazali in še dokazujemo z maksimalno profesionalno držo v vsakodnevnem komuniciranju in delovanju kluba nasploh," so se odzvali pri aktualnih prvakih.

Članki iz rubrike