Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
09.02.2017 08:20:17
Deli članek:

Miran Pavlin na dolgo in široko o slačenju dresov, sporu med Ibraimijem in Zahovićem, Olimpiji, derbiju ...

Tit Košir

Je eden tistih, ki jim športni direktor Zlatko Zahović najbolj zaupa. Vendar hkrati eden tistih, okrog katerega se pri mariborskih navijačih zmeraj lomijo kopja. Predvsem zato, ker nihče ne ve točno, kakšna je njegova funkcija. Vseeno je Miran Pavlin izredno pomemben delček v vijoličastem mozaiku, nekakšna vez med športnim direktorjem in ekipo, ki pomaga tudi pri prestopih nogometašev. V izjemno zanimivem, kar štiristranskem intervjuju za revijo Ekipe SN nam je razkril marsikaj zanimivega.

Nekdanji slovenski reprezentant in avtor neverjetno pomembnega in ob snežnih razmerah po malih ekranih nevidnega zadetka v Ukrajini je v Maribor prišel kot ne preveč priljubljena oseba v štajerski prestolnici. Jasno, danes 45-letni Kranjčan je v treh različnih obdobjih igral za Olimpijo, in preden se je odločil za prihod v Ljudski vrt, se je govorilo, da bo še drugič v svojem življenju (prvič je imel vlogo športnega direktorja in igralca v času, ko so se Ljubljančani prek nižjih lig prebijali nazaj v prvo) postal športni direktor zmajev.

Kar je v intervjuju za Ekipo SN priznal tudi sam. "Na izbiro sem imel Olimpijo in Maribor, z Izetom (Rastoderjem, op. p.) sem bil zelo blizu dogovora, vendar ko delam, hočem imeti stvari v svojih rokah. Zato sem se odločil za Maribor, tu lahko funkcioniram, ker imava z Zlatkom Zahovićem stvari v svojih rokah. Tole se bo slišalo kruto in grdo, ampak v Mariboru sem profesionalec," je bil iskren Pavlin, ki je pojasnil tudi, kakšna točno je njegova funkcija v vijoličastem klubu: "Prisoten sem pri prestopih, izbiri igralcev, na koncu pa je pomemben tudi rezultat. Delam to, kar bi potrebovala reprezentanca, v njej bi moralo biti čim več fantov iz zlate generacije, ki bi olajšali delo Srečku Katancu." 

Tit Košir

NISMO BILI VAJENI NA TO, DA LAHKO NEKDO PLAČA VEČ
Pomočnik športnega direktorja Maribora se je razgovoril tudi o prejšnji sezoni, ki je bila za trinajstkratne državne prvake kljub osvojitvi naslova pokalnega zmagovalca precejšnje razočaranje. Ne samo zaradi izgube naslova državnega prvaka, temveč tudi zaradi vseh afer in zdrah v Ljudskem vrtu. "Mogoče smo malo zaspali na lovorikah. Z Mandarićevim prihodom v Olimpijo je prišel nov kapital. Prej v Sloveniji nismo bili navajeni na to, da lahko nekdo plača več kot mi. Mi denar dobivamo na trgu, s prodajo igralcev in z igranjem v Evropi, zato pazimo, kako ga trošimo. Olimpija pa je dobila človeka z veliko denarja. Zdaj vidite, v katere finančne sfere je šla. To je osnova, vrhunska kakovost pa se plača. Mi delamo z mladimi, jih vzgajamo, ampak najboljše igralce je treba plačati," je začel Pavlin in nato iskreno priznal, kako zelo so bili Mariborčani šokirani ob izgubi naslova.

Celoten pogovor z Miranom Pavlinom si lahko preberete samo v REVIJI EKIPA SN, ki je na prodajne police prišla danes.