Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.12.2016 14:06:18
Deli članek:

Zadovoljen? Da li ne? Je pričakoval več?

Drago Wernig - TAKA

V zadnjem krogu prve lige vodilni Mariborčani gostujejo v Domžalah. To je obračun prve in tretje ekipe prvenstva in mu lahko rečemo derbi, čeprav je res, da so Martiborčani nesporni favoriti in za zanesljivo prvo mesto ob koncu jesenskega dela prvenstva potrebujejo zmago.

Vijoličasti se ne želijo ustaviti pri uspešni seriji in delovna vnema je, kljub bližajočem se dopustu, ostala na visokem nivoju, čeprav razmere za delo – nizke temperature in načeti tereni – niso idealne.

"Lestvica pove dovolj, Domžale so za petami nam in Olimpiji. Zadnja tekma zagotovo ne bo lahka, ampak ena najtežjih možnih za konec tega obdobja. Razmere niso najbolj prijetne, a bomo to odmislili in se prilagodili. Če bomo na pravem nivoju, se bomo tudi tokrat domov vrnili s tremi točkami. Usmerjenost med tednom je bila prava in ne dvomim, da bomo tudi mi v pravi podobi," v pričakovanju letošnjih zadnjih 90 minut pravi Blaž Vrhovec, ki se jeseni ni najbolj naigral, pa čeprav so ga pripeljali v Ljudski vrt kot pomembno okrepitev.

Prejšnjo soboto je odigral pomembno vlogo pri začetnem delu akcije, ki je pripeljala do zmagovitega gola proti Rudarju. Ob odsotnosti kaznovanega Marwana Kabhe pa bo imel pomembno vlogo tudi pri povezovanju naših in onemogočanju domžalskih akcij.
"Ko dobimo priložnost, moramo biti pripravljeni. Odziv mora biti ustrezen, izgovorov ni. Res sem imel v zadnjem obdobju manj minut na igrišču, smo pa ves čas igrali na treningih. Vemo, kakšne so naše zadolžitve. Sem pripravljen in upam, da se bo dobro izšlo. Treba je zanesljivo opraviti naloge in imeti natančnost, zanesljivost pri podajah, organizaciji napadov, da bi soigralci v napadu lahko poskrbeli za zaključke."

Ob odlični seriji, ki traja več kot tri mesece, bi najlepši scenarij pomenilo podaljšanje v februar. Želja ostaja ohranitev prvega mesta, ne pomeni pa moštvu dodatnega bremena.
"Ni breme, tega smo že vajeni. Razmišljamo le o eni tekmi, o tem, kako premagati Domžale. Na ta boj za točke gledamo kot na možnost nagrade, da na prvem mestu zaključimo ta del sezone. Tako kot smo garali v prejšnjih mesecih, bi bilo prav, da tudi ostanemo na vrhu. Ta del prvenstva smo začeli z zmago in z zmago bi ga radi tudi zaključili," je končal Vrhovec.