Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.11.2016 16:25:00
Deli članek:

Mandarić in Stojić začela s prenovo: Prva okrepitev Olimpije že potrjena

Drago Wernig - TAKA

Olimpija ima novega nogometaša, klub je potrdil prihod prve zimske okrepitve.

Kot smo poročali že pred časom, bo v prihodnje v dresu Olimpije igral tudi Issah Abass. Prihod slednjega v Ljubljano smo napovedali kot prvi v državi, zdaj so zmaji tudi uradno potrdili, da so se z njim vse dogovorili in tudi podpisali pogodbo. Šele 18-letni Abass je postal novi član Olimpije, za katero pa bo lahko debitiral šele v drugem delu sezone. Trenutno je imel namreč klub v Gani, torej gre za prestop, ki ga bodo zmaji lahko dokončno realizirali še v zimskem prestopnem roku.

"Veseli nas, da smo v svoje vrste pripeljali nogometaša, ki tako po človeški kot nogometni plati ustreza vsem našim zahtevam in pričakovanjem. Gre za zelo nadarjenega fanta, ki je s svojo kakovostjo in neverjetno predanostjo že pri rosnih 17-ih letih dobil priložnost zaigrati za mladinsko gansko izbrano vrsto (U-20), ki velja za eno od najboljših na svetu v omenjeni starostni kategoriji. To je profil nogometaša, ki smo ga iskali – hitrost, agresivnost, odlična tehnična podkovanost, močan strel in zmagovalna miselnost so le nekatere od mnogih pozitivnih značilnosti Issaha Abassa. Navsezadnje pa je potrebno poudariti, da je bil pri nas na preizkušnji slabih 14 dni in v tem času odigral tudi zahtevno prijateljsko srečanje proti močnemu italijanskemu prvoligašu Chievu v Veroni, kjer je le potrdil svoj razkošen talent. S pravim odnosom do dela bo za nas predstavljal veliko okrepitev," je prestop pokomentiral podpredsednik Olimpije Ranko Stojić.

Abass, ki se je lani mudil tudi na preizkušnji pri AZ Alkmaarju, je dodal: "Pred prihodom v Ljubljano sem se pozanimal o klubu, mestu, okolju in prišel do ugotovitve, da gre za vrhunsko organiziran klub z bogato tradicijo, ki ima velike načrte tudi v prihodnje, zaradi česar je bila konča odločitev o selitvi v Slovenijo precej lahka. Vodstvo kluba, strokovno vodstvo in soigralci so me prisrčno sprejeli in hitro dali vedeti, da sem eden od njih. Komaj čakam, da bom lahko v spomladanskem delu sezone zaigral v zelenem dresu in z dobrimi igrami pripomogel k pozitivnim rezultatom moštva. V vsakem primeru želimo ubraniti naslov državnih prvakov."

SPS/NKOlimpija.si