Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.11.2016 17:17:19
Deli članek:

Vse stvari, ki trenerja Maribora Darka Milaniča spravljajo v dobro voljo

Drago Wernig - TAKA

Trener Maribora Darko Milanič ne skriva dobre volje.

Že 15 tekem so nogometaši Maribora brez poraza, po zmagi nad Radomljami so se zaradi remija Olimpije v Novi Gorici vnovič zavihteli tudi na prvo mesto lestvice PLTS. Da, pod Kalvarijo v zadnjem času nimajo niti najmanjšega razloga za slabo voljo, tudi trener Darko Milanič pa po seriji dobrih rezultat ne skriva prešernega razpoloženja.

"Odigrali smo zelo dobro tekmo, zasluženo zmagali. Imeli smo pravi pristop od samega začetka, ko smo čakali, da pridemo do priložnosti. Vedeli smo, da bomo potrebovali nekaj potrpljenja, da se nam odpre prostor za izpeljavo učinkovitih akcij. Uspeli smo preko prekinitve, kar nam postaja močno orožje," je po gladki zmagi ob Kamniški Bistrici dejal Milanič.

"Precej je pozitivnih zadev. Pristop je bil pravi, nismo prejeli zadetka, zadeli pa trikrat. Veselimo se nadaljevanja te dolge serije uspešnosti in spoznanja, da smo prvi. To moramo ponavljati in nadaljevati z zavzetim delom, da bi na teh preostalih štirih tekmah šlo naprej v podobnem slogu ter bi ostali na vrhu čez zimski premor," je nadaljeval Primorec in zaključil: "Zavedamo se, da bodo preizkušnje, ki nas čakajo, zahtevne, vendar je največ odvisno od tega, kako se bomo mi lotili zadev. Imamo kvaliteto, energijo in tudi način, kako premagati nasprotnike. S pravo izvedbo verjamem v nadaljevanje serije, kajti imamo kvaliteto, ki jo potrjujemo na primeren način."