Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.11.2016 09:03:08
Deli članek:

Srebrnič: S tem se moramo spoprijeti po moško

Arsen Perić

Goričani so zabredli v krizo. Rezultati so dovolj zgovorni, a panike med štirikratnimi prvaki vendarle ni zaznati, toda v mestu vrtnic si kakopak prizadevajo, da bi med reprezentančnim premorom našli izhod iz neprijetnega obdobja. Zadnja zmaga je stara že več kot mesec dni. Razmere niso prijetne, nikakor ne, ampak Miran Srebrnič se zelo dobro zaveda stvarnosti in ohranja mirno kri ob prepričanju, da se bo lahko njegova ekipa tudi po koncu te sezone pohvalila z dobrim dosežkom.

Najprej nismo verjeli, toda verjemite, da smo večkrat preverili in se prepričali, da so Goričani na zadnjih enajstih tekmah (devet prvenstvenih in dve pokalni) zmagali le enkrat. Ob Kamniški Bistrici so orožje položili Radomljani. "Seveda se spomnim te zmage. Datuma? Ne, tega pa ne," je dejal Miran Srebrnič. Bilo je 2. oktobra. "Mesec in še nekaj torej," je globoko vzdihnil trener modro-belih. Kar dolgo obdobje, mar ne? "Da, zelo dolgo. Vsekakor predolgo," se je odzval nekdanji odlični branilec in se v nadaljevanju dotaknil aktualnega trenutka: "Pred sezono smo vedeli, da bo težko, da je pred nami zahtevna naloga. Z odličnim začetkom sezone smo si na pleča morda naložili nekoliko preveliko breme, nakar so sledile preizkušnje, na katerih smo glede na prikazano iztržili premalo. Naša podoba je bila vsekakor boljša, kot bi lahko sklepali po izkupičku, in prišlo je do krize."

Miran Srebrnič priznava, da so mu občutki razkrivali, da bi se lahko pripetilo kaj takega. "Zlasti po obeh pokalnih dvobojih z Mariborom sem sumil, da bi lahko prišlo do padca. Nadvse smo si želeli uspeha, v tekmi smo vložili ogromno energije in igrali dobro, a namena kljub temu nismo dosegli. In hkrati smo pregoreli, nakar se je zgodil domači poraz z Rudarjem."


A to še ni bilo vse, ob Kamniški Bistrici se je zgodil visok poraz. Odjeknila je petarda. "Zdaj ne smemo stokati in jokati, to nam ne bo pomagalo, temveč se moramo z nastalim položajem spoprijeti po moško. Se soočiti z njim. Tudi v pretekli sezoni smo imeli krizo in jo uspešno prebrodili ter prvenstvo končali na četrtem mestu. Prepričan sem, da bomo znova uspešni tudi v tej sezoni, da bomo dobri, a treba je preživeti tudi takšne trenutke, v katerih smo se znašli v zadnjem času."


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI IZDAJI TISKANE EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!