profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 02.09.2016 17:41:44

Milanič: Z Mezgo nas čaka še kar nekaj dela

Drago Wernig - TAKA
Mariborski strateg Darko Milanič o tem, kakšno je stanje Dejana Mezge in kdaj bi lahko hrvaškega vezista znova videli na delu v vijoličastem dresu.

Po nadvse pomembni zmagi v Areni Petrol, s katero so vijoličasti umirili strasti in si zagotovili pravšnje ozračje med reprezentančnim premorom, je Darko Milanič svojim varovancem namenil prosta dneva. Ekipa se je znova zbrala v sredo, ko se je brez prevelikih pretresov končal tudi prestopni rok.

Mariborčani so si po uspehu v knežjem mestu privoščili krajši oddih, sredi tedna so se znova vrnili v delovni ritem z namenom čim bolje se pripraviti na prihajajoče izzive na domačem prizorišču. Mesec, ki se je začel, bo znova zelo naporen. "Drži, september bo spet poln tekem in tudi s tega vidika je premor dobrodošel. Smo pa takšnega ritma navajeni in prihajajočega cikla preizkušenj se iskreno veselim. Ekipa bo optimalno pripravljena, gremo z optimizmom naprej," poudarja Darko Milanič.

Prinesel nam bo kakovost
V teh dneh na treningih pod Kalvarijo ni reprezentantov, moštvu se bodo pridružili v začetku prihodnjega tedna, med igralci, ki so še posebej pod drobnogledom, pa je gotovo Dejan Mezga, ki se je nekoliko presenetljivo vrnil v klub, v katerem je doživljal zvezdne trenutke. Ni skrivnost, da pripravljenost međimurskega vezista ni na želeni ravni.

mezga dw
Drago Wernig - TAKA

"Z njim nas čaka kar nekaj dela, a to je logično, saj od maja ni bil v tekmovalnem ritmu. Ni več mlad, gre za izkušenega igralca, pri določanju obremenitev moramo biti previdni, pametni. Vsekakor pa je igralec, ki nam bo prinesel kakovost, ki jo je pokazal že v svojem prvem obdobju v Mariboru," je pristavil primorski strokovnjak na vijoličasti klopi.

Članki iz rubrike