Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
08.08.2016 11:14:07
Deli članek:

Maročan zapustil Ljubljano, Olimpija ga ne bo zadržala

Profimedia

Pri Olimpiji so se odločili, da ne bodo podpisali pogodbe z maroškim nogometašem Fawzijem Ouaamarjem.

V preteklih dneh je bil na treningih Olimpije tudi nogometaš, ki slovenski javnosti ni niti najmanj poznan. Na preizkušnjo k aktualnemu državnemu prvaku je pripotoval Fawzi Ouaamar, nogometaš iz Maroka, ki je že celo večnost član francoskega velikana Monaca. Ker mu je s slednjim potekla pogodba, se je lahko brez vmešavanja kogarkoli odzval klicu iz Ljubljane, toda zdaj je že jasno, da kariere pri Olimpiji ne bo nadaljeval. Triindvajsetletniku zmaji pogodbe niso ponudili, srečo bo poskušal poiskati drugje.

"Lahko potrdim, da ne bo ostal pri nas. Razlog, zakaj tako, je preprost: ne iščemo nogometaša takšnega tipa. Igra na poziciji, ki je pri nas dobro zapolnjena, zato ne bi bilo smiselno, da bi kopičili nogometaše tam, kjer smo tako ali tako najmočnejši. Mislili smo, da gre za nogometaša, ki bi lahko igral tudi malce bolj 'postrani', ampak ni tako. Ouaamar je zato za nas zaključena zgodba," je pojasnil športni direktor v tem trenutku edinega ljubljanskega prvoligaša Nenad Protega.

Ouaamar se je sicer rodil v Maroku, a je že v rosno mladih letih prišel v Francijo, ima tudi francoski potni list. Praktično celotno kariero je član Monaca, toda pri slednjem nikdar ni zaigral za člansko ekipo. Naši francoski novinarski kolegi so nam zaupali, da gre sicer za nogometaša, ki je v preteklosti precej obetal, a potenciala ni uspel razviti do konca. Pred dvema sezonama je sicer kar uspešno igral v drugi francoski ligi, med drugim je bil v preteklosti tudi kapetan rezervne ekipe Monaca, v članski ekipi pa zanj menda ni bilo prostora, ker bojda ni bil dovolj atraktiven za projekt nesramno bogatega ruskega poslovneža Dmitrija Ribolovljeva.