nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 07.08.2016 11:27:34

Sreča v grozni nesreči: Imeli so ga za tretjega umrlega, zdaj se je zbudil iz kome!

Če je v vsej tej tragediji in ob hudih poškodbah mogoče govoriti o dobrih novicah, potem so zagotovo prišle iz mariborske bolnišnice.

Mnogi slovenski mediji so Ljubomirja Moravca že razglasili za tretjega umrlega v torkovi grozljivi prometni nesreči, ki je vzela življenji dveh mladih mariborskih nogometašev. Mi smo tedaj na srečo imeli drugačne in boljše informacije, še precej boljše pa imamo tokrat. 

Čeprav mu marsikdo ni dajal pravih možnosti za preživetje in se je govorilo o vseh mogočih poškodbah, je Moravac resda ostal brez roke, toda zdaj je že jasno, da bo v njegovem primeru to edina resna fizična posledica grozljivega trka. Novice o amputirani nogi so bile napačne, prav tako o komi, iz katere naj se ne bi več zbudil.

Kot smo izvedeli neposredno iz bolniške sobe, se je Ljubomir prebudil, njegovo zdravstveno stanje je opogumljajoče, zaveda se vsega in vseh ter nemoteno govori. Glede na okoliščine mu resnično kaže izjemno dobro, kar so za nas potrdili viri iz mladeničeve neposredne bližine. Če smo povsem natančni, tudi njegov oče.  



Izguba roke ga je seveda nekoliko pretresla, toda po zagotovilih se z njo dobro spoprijema in zna videti veliko srečo, ki jo je vendarle imel v tej brutalni nesreči. Sploh ker se zelo dobro zaveda smrti svojih prijateljev, ki jo seveda skrajno obžaluje in zaradi katere njegove prve ure po prebujenju ne morejo biti lepe.

Ob tem tako Ljubomir kot njegova družina čutita neizmerno hvaležnost do celotnega osebja v mariborski bolnišnici; kot so poudarili, so hvaležni vsem od kirurgov do snažilk. Ljubomirjevi najbližji pa so izrazili tudi navdušenje nad mariborskim klubom, ki se je tokrat izkazal za resnično pravo družino.    

Značke: maribor, nesreča, koma

Članki iz rubrike