Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.08.2016 22:30:19
Deli članek:

Olimpijina nič kaj navdušujoča popotnica za derbi

v

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (2:1).

Olimpija je v tretji tekmi nove sezone prišla do tretje zmage in je na vrhu razpredelnice. Branilci naslova so bili večino tekme boljši tekmec, Krško pa je bilo nevarno predvsem v prvem polčasu. S prvim porazom ob dveh neodločenih izidih je na osmem mestu lestvice.

Prvi polčas je postregel z dopadljivo igro, ki je prinesla priložnosti in zadetke na obeh straneh. Ljubljančani so večinoma imeli pobudo, a so tudi Krčani znali zagroziti. Prav oni so tudi povedli, ko je najprej Filip Dangubić v kazenskem prostoru streljal z leve strani, Aleksander Šeliga je žogo odbil, a le do Martina Kramariča, ki jo je spravil v mrežo. Isti igralec je imel še dve lepi priložnosti, a je obakrat zgrešil cilj.

Olimpija je izenačila šest minut pozneje - v 29. minuti, ko je po protinapadu in lepi akciji do žoge v kazenskem prostoru prišel novinec v ekipi Danijel Miškić in Marka Zalokarja matiral z dobrih desetih metrov. Izid polčasa je postavil Blessing Eleke, precej srečno, saj je Damjan Vuklišević ob izbijanju na robu kazenskega prostora žogo poslal v Nigerijca, od katerega je ta v loku zletela v mrežo Krčanov.

V uvodu drugega polčasa velikih priložnosti ni bilo, pri domačih je nekajkrat nase znova opozoril Miškić; najprej nenatančen, nato pa z glavo meril v vratarja gostov. Na drugi strani je podobno storil David Bučar. Obe ekipi, predvsem ljubljanska, sta si v nadaljevanju priigrali še nekaj priložnosti. Eno lepših je v 78. minuti zapravil Zajc, ko je v kazenskem prostoru spretno prišel do strela, a je bil Zalokar na mestu. V sodniškem dodatku je Olimpija potrdila zasluženo zmago, ko je po Zajčevi podaji iz kota z glavo zadel Dejan Kelhar.

Olimpija bo v 4. krogu prihodnji ponedeljek gostovala v Mariboru, Krško pa bo dva dni prej gostilo Gorico.


Olimpija - Krško 3:1 (2:1) 

Ljubljana: Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Friš (Sladki Vrh) in Benc (Rače). 
Strelci: 0:1 Kramarič (23.), 1:1 Miškić (29.), 2:1 Eleke (45.), 3:1 Kelhar (90.). 
Olimpija: Šeliga, Klehar, Zarifović, Bajrić, Klinar (od 69. Vučkević), Miškić, Matić, Zajc, Kirm, Eleke (od 83. Kronaveter), Velikonja. 
Krško: Zalokar, Drnovšek (od 56. Haljeta), Vuklišević, Dušak, Baskera (od 72. Bučar), Jurečič, Urbanč (od 64. Vokić), Šturm, Kramarič, Čeh, Dangubić. 
Rumena kartona: Urbanč, Jurečič. 
Rdeči karton: /.