Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 23.06.2016 11:11:53

Bosanski podprvak boljši od Olimpije

Nikola Miljković
Po predstavitvi prvih novincev v poletnem premoru Etiena Velikonje in Lea Ejupa so nogometaši Olimpije v Brežicah odigrali še prijateljsko tekmo.

Nasproti jim je stal podprvak zadnjega bosansko-hercegovskega prvenstva Sloboda iz Tuzle (prvak je bil Zrinjski, ki je zbral sedem točk več). Rdeče-črni so dvoboj dobili z 2:0, zadetke pa sta dosegla Mladen Veselinović v 30. minuti in novinec v moštvu Mahir Karić, ki je v polno meril v 51. minuti. Za Slobodo je igral tudi nekdanji član Olimije Zajko Zeba.

Sloboda, ki jo vodi nekdanji reprezentant Jugoslavije ter Bosne in Hercegovine Husref Musemić, se pripravlja na dvoboj prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa z izraelskim Beitarjem iz Jeruzalema (30. junij in 7. julij), medtem ko se bodo Ljubljančani v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili s slovaškim prvakom Trenčinom.


Dvoboj je bil precej izenačen, ekipa iz Tuzle pa je znala izkoristiti dve svoji priložnosti. Zmaji so v prvem polčasu odigrali v naslednji postavi: Vidmar, Krefl, Klinar, Zarifović, Matić, Bajrić, Mimoun, Zajc, Klinar, Wobay, Eleke. Trener Rodolfo Vanoli pa je v drugem delu igre priložnost ponudil še Šeligi, Delamei Mlinarju, Hajdareviću, Ćoraliću, Tijaniću, Vukčeviću, Novaku, Gajiću, Jurčeviću in Omeroviću.

Prvo prijateljsko tekmo je odigral tudi povratnik v prvoligaško tekmovanje - Radomlje. Varovanci trenerja Dejana Djuranovića so na domači zelenici po preobratu z 2:1 ugnali Kükesi. Mrežo četrtega moštva zadnjega albanskega prvenstva sta v drugem polčasu zatresla Marko Kovjenić in Grega Marinšek.

Gorica pa se je v domačem Športnem parku brez zadetkov razšla s puljsko Istro.

Značke: olimpia, gorica, radomlje

Članki iz rubrike