oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ro
ro
0 20.06.2016 21:44:05

Matjaž Kek bo pomagal slovenskemu prvoligašu

Grega Wernig
Rijeka bo sodelovala z novincem med nogometno elito na sončni strani Alp.

Nogometaši Aluminija so po krajšem oddihu, ki so si ga lahko privoščili po dodatnih kvalifikacijah, začeli priprave na prvoligaške izzive. Kot je znano že nekaj časa, bo ekipo še naprej vodil Bojan Špehonja, v igralski zasedbi brez sprememb ni šlo.

LEGENDA SE JE POSLOVILA
V prihodnje v rdečem dresu ne bo več legende. Dozdajšnji kapetan Denis Topolovec je ocenil, da bi bilo igranje med elito poleg drugih obveznosti prevelik zalogaj. Za zdaj se še ni odločil, ali bo morda igralsko kariero nadaljeval v nižjem kakovostnem razredu tekmovanja, vsekakor pa ga v drugačni vlogi čaka mesto v klubu, v katerem je že polnih 24 let, kar je zares podatek, vreden vsega spoštovanja. Za globok poklon. V moštvu v prihodnje prav tako ne bo še enega izkušenega moža, Sandija Čeha, ki naj bi odslej branil barve Zavrča, klubske barve naj bi zamenjal tudi obetavni napadalec Mitja Križan, bojda je blizu selitve v Areno Petrol.

topolovec dw
Drago Wernig - TAKA
IZ HEERENVEENA V KIDRIČEVO

Bolj ali manj je torej jasno, da bodo morali v Kidričevem poskrbeti za kar nekaj novih moči, prvo naj bi dobili v napadu. Po naših informacijah bo zasedbo nekoliko presenetljivo okrepil 19-letni Andraž Mrkonja, ki je do zdaj nase opozarjal v mladi ekipi nizozemskega prvoligaša Heerenveena, toda slovenski mladinski reprezentant se je očitno odločil vrniti na domače prizorišče. In v ekipo, ki je kot naročena za mlade igralce, željne dokazovanja.
Glede sestave igralskega mozaika bo več znanega v prihodnjih dneh, ni pa izključeno, da bo Aluminij okrepil kateri od varovancev Matjaža Keka, ki v naslednji sezoni sicer niso v najbolj resnih načrtih nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste. Izvedeli smo namreč, da se obeta tesnejše sodelovanje Aluminija in Rijeke, v preteklih dneh so bili prvi in zelo konkretni pogovori v tej smeri že opravljeni.

Članki iz rubrike