Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
0 04.06.2016 10:18:57

Šporar mora najprej nekaj doseči, da lahko kaj pove

Drago Wernig - TAKA
Milivoje Novaković se je v pogovoru za Sportal dotaknil nekaterih perečih tem. Nova brez dlake na jeziku.

Po osemnajstih letih tujine se je vrnil domov in v drugem delu sezone, v morda najbolj turbulentnem obdobju mariborskega kluba v zadnjih nekaj letih, nosil dres Maribora. Milivoje Novaković se je v obširnem pogovoru za Sportal dotaknil tudi nekaterih perečih tem. O tistem slačenju dresov, pa o Šporarjevem "Dvignimo roke gor, umrl je Maribor", o slovenski prvoligaški realnosti, stanju duha v domovini...

O Šporarju, ki je prah dvignil s tistim "prepevanjem" pred velikim derbijem, Novaković nima ravno pohvalnih besed: "V svoji karieri ni dosegel še nič. Potreboval bo še nekaj časa, da pride na višjo raven. Najprej mora biti seveda zdrav, mora pa se tudi pametno odločati. Če se samo spomnimo na njegove besede. To je bilo neprimerno. Najprej mora nekaj doseči, da lahko kaj pove. Da se ne bomo narobe razumeli, želim mu vse najboljše, a začeti bo moral iz ničle."



Spomladi so precej prahu dvignili tudi mariborski navijači, ki so svoje nezadovoljstvo nad predstavami mariborskih navijačev izrazili (tudi) z obiskom treningov, slačenjem dresov, pomenljivimi transparenti... Za nekoga, ki je bil skoraj dve desetletji v tujini, v veliki meri nesprejemljivo početje. "Takrat sem se večkrat vprašal, ali mi je bilo tega sploh treba. Sem res potreboval v življenju še kaj takega? Marsikaj sem dal nogometu, rad ga igram, razumem situacijo, v kateri so navijači, navadni delovni ljudje. Takšne stvari se ne bi smele dogajati na igrišču, saj škodujejo sami sebi. Zaradi takšnih zadev pozneje ne osvojiš naslova prvaka. Pri nekaterih igralcih vidiš, kako izgubljajo samozaupanje. Bojijo se iti na cesto, z družino v mesto, ne veš več nič. V današnjem času ni več nikjer varno. To ni pravi odnos do nogometa. Moralo bi biti tako, da bi šport zmagal. Nekatere igralce je hudo prizadelo, tako da na igrišču niso dajali vsega, česar so zmožni. To se zgodi, če nekoga ponižuješ."

Izkušeni napadalec je namrečprepričan, da je slačenje dresov ponižujoče dejanje, ki mu ni mesta v svetu športa. "Zame ni niti sprejemljivo niti dovoljeno. Na to gledam malce drugače, a to se dogaja le na Balkanu. Ni lepo, a se je zgodilo, tako da tega ne moremo več spremeniti. Zdaj bi bilo dobro zgraditi običajen odnos z navijači in iti naprej. V boju z mediji in navijači ne moreš zmagati, zato moraš najti dogovor z vsemi. Med klubom, igralci in navijači. Samo tako lahko vsi skupaj dobro delujemo," je med drugim dejal v intervjuju za Sportal.

Članki iz rubrike