Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
31.05.2016 09:45:41
Deli članek:

Pavlin: Brez Mandarića bi bili mi prvaki

Drago Wernig - TAKA

Miran Pavlin se je še enkrat ozrl na končano sezono domačega prvenstva in spregovoril tudi o svojem nekdanjem klubu in njegovem predsedniku Milanu Mandariću.

Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov Miran Pavlin je v igralski karieri največ nastopov zbral za ljubljansko Olimpijo. Bil je eden tistih, ki so bili najbolj zasluženi, da se je ljubljanski prvoligaš vrnil med elito, nato se je pa preselil na Obalo, kjer je eno sezono nosil dres Kopra.

Danes dela kot svetovalec športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića, v reviji Reporter pa je spregovoril tudi o pred kratkim končanem domačem prvenstvu in se dotaknil tudi svojega nekdanjega kluba in predsednika Milana Mandarića, ki je v svojem življenju zamenjal že lepo število klubov. "Mislim, da ima zdaj prvič majhen problem, ker pri nas nimamo privatiziranja klubov. On ga lahko proda nekomu, ki bo razumel slovensko zakonodajo. Tujec tega ne bo razumel, on bo vedel le, da je 51-odstotni lastnik ali da ni. Če da denar, je lastnik. Zahodni svet to težko razume, mora biti malo balkanskega pridiha, kot je pri Mandariću, da mu je to jasno. Drugače je z Olimpijo tako kot z Mariborom. Razen Dinama sta največja kluba na Balkanu. Vse drugo pozabite, tudi Hajduk," je z zanimivim razmišljanjem postregel 44-letni nekdanji slovenski reprezentant.

Po njegovem mnenju so daleč zadaj tudi srbski klubi. "Oni so še hujši, ker živijo v preteklosti. 50 milijonov evrov dolga ima Crvena zvezda, 26 milijonov Partizan, kaj naj? Saj sploh ne vedo, ali imajo danes blokiran račun," je o obeh beograjskih ponosih dejal Pavlin in dodal, da je Mandarić zagotovo popestritev za Maribor in v isti sapi dodal, da si takšnega konkurenta niso želeli. "Brez Mandarića bi bili letos mi prvaki, ker finančnih vložkov, ki jih on daje v Olimpijo, v Sloveniji ne bi zmogel nihče drug."