kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

gv
gv
0 25.05.2016 14:25:25

Matić: Obeta se nam zanimivo poletje

Grega Wernig
Pred novimi prvaki Prve lige Telekom Slovenije je vse prej kot običajno poletje.

Kapetan Olimpije Darijan Matić je bil eden glavnih junakov pri osvojitvi naslova državnega prvaka. Za njim in njegovimi soigralci je zagotovo nekaj izjemnih in nadvse veselih tednov, že kmalu pa se bodo morali vrniti na zelenice in pripraviti na poletje. Za razliko od preteklih let bo tokrat zaradi nastopov v evropskih tekmovanjih povsem drugače, kapetan pa opozarja, da na lovorikah ne smejo zaspati.

"Vzdušje, ki smo ga doživeli na zadnji tekmi s Krko, je bilo edinstveno. Mislim, da smo si glede na prikazano v večjem delu sezone to tudi zaslužili. Videlo se je, kako močno je Ljubljana pogrešala pravo Olimpijo, ki se bo borila za najvišja mesta in s privlačno igro skrbela za zadovoljstvo svojih navijačev. Vsak izmed njih je imel na sebi nekaj zelenega, kar smo si vsi goreče želeli in ne nazadnje tudi doživeli. Menim, da je Olimpija v minuli sezoni v veliki meri uspela prebuditi Ljubljano, toda sedaj ne smemo zaspati na lovorikah, saj nas že čez slaba dva meseca po pomembnosti čakajo še večje in obenem zahtevnejše preizkušnje," je uvodoma dejal Matić in v nadaljevanju opozarja, da bodo morali na te uspehe kmalu pozabiti.



"Ne glede na veliko zadovoljstvo in ponos, ki ga čutim ob vseh dogodkih v minulih dneh, bomo morali na vse skupaj čimprej pozabiti in se z mislimi usmeriti k pripravam na novo sezono, v kateri bo težje ubraniti kot pa je bilo lovoriko osvojiti. Letvico smo postavili izjemno visoko, to bo velika obveznost za naprej, saj je prvi cilj najboljši možni nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov. Upam, da fantje ne bodo preveč počivali na dopustu, saj se še kako dobro zavedam, kako zahtevne tekme nas čakajo na evropski ravni. Kar se pa tiče domačih tekmovanj, menim, da imamo dovolj kakovosti in izkušenj za osvojitev obeh lovorik (državno prvenstvo in pokal)."

O morebitnih nasprotnikih v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov ni želel razpredati, v vsakem primeru pa naloga ne bo lahka. "Ni skrivnost, da se želimo izogniti močnejšim tekmecem. Drugače povedano: želimo si nasprotnika z nižjim koeficientom, ki bo premagljiv. Da ne bo pomote, v vsakem primeru nas čaka težka naloga, toda če bomo verjeli v to, da lahko premagamo vsakogar, se nam obeta zanimivo poletje," je za spletno stran ljubljanskega prvoligaša še pristavil 32-letni kapetan ekipe.

Značke: matic, olimpija

Članki iz rubrike