kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 17.05.2016 08:59:51

Bo Marko Janković ostal v Mariboru?

Drago Wernig - TAKA
V spomladanskem delu sezone je bil hitronogi Črnogorec ena redkih svetlih točk v taboru Maribora, bo pod Kalvarijo ostal tudi v naslednji sezoni?

Ob aferi "Agim Ibraimi" je največ pridobil Marko Janković, ki se je nenadoma znašel ne samo v rotaciji vijoličastih, temveč večinoma kar v začetni enajsterici čete Darka Milaniča

In svojo priložnost je izkoristil na odličen način. Čeprav na svojem kontu nima velikega števila zadetkov niti asistenc (prvo prvenstveno je zabeležil na zadnji tekmi s Krko, asistiral pa je tudi v pokalu proti Zavrču), je mladi črnogorski reprezentant nase opozoril z izjemno prodornostjo, v mariborsko moštvo pa je vnesel prepotrebno svežino. 


Na zadnji prvenstveni tekmi proti Krki se je Janković preizkusil tudi v vlogi napadalca, svoje delo pa je opravil zelo dobro. Ker pa je Črnogorec Mariboru samo posojen s strani Olympiakosa, pa se poraja vprašanje, ali ga bodo vijoličasti uspeli zadržati v Ljudskem vrtu tudi v naslednji sezoni. 

"Tekmo s Krko sem izkoristil tudi za to, da bi imel vpogled, kdo lahko v novi sezoni odgovori na določene zahteve v igri. Tako je Janković dobil novo vlogo in odigral zelo dobro. Na tem položaju bi lahko večkrat dobil priložnost, v upanju, da bo ostal naš član, če bo klubu uspel dogovor o nadaljevanju sodelovanja,"  je po tekmi povedal Milanič, ki ostaja optimističen. V Mariboru se bojda na vse kriplje trudijo, da bi Jankovića zadržali v svojih vrstah, bodisi s statusom posojenega nogometaša bodisi da bi ga odkupili. 

Dodajmo še, da ima Janković z Olympiakosom podpisano pogodbo do konca naslednje sezone.

Članki iz rubrike