Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.05.2016 19:33:40
Deli članek:

Koper do zlata vrednih točk v Velenju (foto)

Grega Wernig

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 0:2 (0:2).

Velenjčani so ob Krčanih najuspešnejše moštvo zadnjih šestih krogov, v katerih je Rudar vknjižil 13 točk in se tako oddaljil od gole borbe za prvoligaški obstanek. Varovanci trenerja Jerneja Javornika so imeli danes, ko so se na zelenici Mestnega stadiona ob jezeru pomerili s Koprom, po dveh tekmah brez zmage, zaključno žogico za ohranitev prvoligaškega statusa, a jim to ni uspelo.

Velenjčani ob porazu tri tekme pred koncem sezone tako še niso potrdili obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj je bil Koper prepričljiv že v prvem polčasu. Prvi zadetek na slovenskih igriščih je namreč dosegel Ekvadorec v slovenskem moštvu Cesar Joel Valencia Castillo, ki je premagal domačega vratarja Mateja Radana.

Mariborčan v dresu Rudarja je moral po žogo v svojo mrežo tudi v 37. minuti, ko je mladinski reprezentant Leo Štulac za svoj peti gol v prvenstvu lepo izkoristil predložek Daliborja Radujka. V drugem polčasu je sledilo nekaj velenjskih poskusov, saj so domači nogometaši spoznali, da še niso rešili obstanka v prvi ligi.

Nikola Tolimir je imel odprto pot do zadetka, a je v 72. minuti zadel le soigralca. Velenjčani so še naprej prežali na napake Kopra, a je izid ostal nespremenjen tudi po štirih minutah sodniškega podaljška. Koprčani tako še lahko upajo na osmo mesto na lestvici, s čimer bi se lahko izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek.

Rudar bo v 34. krogu v sredo gostoval v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Krko.

Rudar - Luka Koper 0:2 (0:2) 

Velenje: Stadion Ob jezeru, gledalcev 550, sodniki: Balažič (Ljubljana), Vojska (Dob) in Mikača (Višnja Gora). 
Strelca: 0:1 Castillo (11.), 0:2 Štulac (37.). 
Rudar: Radan, Kašnik, Trifković (od 68. Prašnikar), Črnčič, Pišek (od 57. Lotrič), Bolha (od 83. Grbić), Tolimir, Džinić, Jahić, Eterović, Babić. 
Luka Koper: Tomić, De Sena, Datković, Rodriguez, Štulac, Štromajer (od 66. Muslimović), Castillo (od 80. Jurina), Dedič (od 69. Zsivanovics), Radujko, Horvat, Batur. 
Rumeni kartoni: Jahić; Radujko, De Sena. 
Rdeči karton: /.