Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.04.2016 08:07:42
Deli članek:

Bajdeta je v Zavrču gledal klub, ki že ima izkušnje s Slovenci

Drago Wernig - TAKA

Napadalec Maribora Gregor Bajde ima snubca iz tujine.

Mariborčani so izgubili prvo polfinalno tekmo slovenskega pokala, a so vseeno lahko delno zadovoljni. Čeprav so morali Zavrču vnovič priznati premoč, so v drugem polčasu zabili zadetek, ki jim vseeno ponuja velike možnosti za napredovanje v finale. Tja namreč vijoličaste vodi že minimalna zmaga z 1:0.

Ob tem velja povedati, da sta bila včeraj v Halozah med gledalci tudi Andreas Müller in Carsten Jancker, dva nekdanja nemška reprezentanta. Danes oba službujeta pri Rapidu, Müller je na Dunaju športni direktor, Jancker pa pomočnik trenerja. V Zavrč ju seveda ni pripeljalo zgolj navdušenje nad nogometom, ampak sta tja odšla tudi zaradi Gregorja Bajdeta, strelca edinega gola za Maribor. Kot poroča Nogomania, so se zeleno-beli iz avstrijske prestolnice resno ogreli za nekdanjega člana Interblocka in Celja, menda ga opazujejo že kar nekaj časa.

Pri Rapidu imajo sicer dobre izkušnje s slovenskimi napadalci, pred časom je namreč v njihovem dresu gole kot po tekočem traku zabijal tudi Robert Berić. Ob tem dodajmo, da Bajde sploh ni bil edini, ki sta ga Müller in Jancker spremljala v Zavrču, pozorna sta bila tudi na enega od tujih nogometašev iz vrst domačega kluba, in sicer Veljka Batrovića. Toda veliko nista videla, Črnogorec, ki je tudi tarča ljubljanske Olimpije, se je poškodoval po dobre pol ure igre.