Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.04.2016 08:06:32
Deli članek:

Če bo kaznovan, kakšna kazen čaka trenerja Olimpije Marka Nikolića?

www.alesfevzer.com

Marko Nikolić bi se lahko že v kratkem znašel v sila neugodnem položaju.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je včeraj sprejela odločitev v primeru rasistične opazke, ki si jo je na tekmi med Olimpijo in Zavrčem privoščil Marko Nikolić. Čeprav se je slednji javno opravičil, ker je ozmerjal svojega varovanca Blessinga Elekeja in čeprav so mu v njegovem klubu oprostili, je NZS vseeno proti Srbu sprožila disciplinski postopek. Toda kaj to dejansko pomeni? Mar Nikoliću kazen zagotovo ne uide? In če jo bo dobil, kakšna bo?

Nekdanji trener Partizana se na odločitev NZS sicer lahko pritoži, lahko se tudi zagovarja, da obtožbe na njegov račun niso tako hude, da bi si zaslužile disciplinski postopek. A glede na televizijski posnetek dvomov ne bi smelo biti, če bo Nikolić dejansko kaznovan, pa se mu očitno ne piše nič dobrega.

"Igralec ali uradna oseba, ki na kakršenkoli način spodbuja ali razpihuje rasno, narodnostno, etnično, spolno, jezikovno, versko, politično ali drugo sovraštvo, nasilje, nestrpnost ali žali dostojanstvo posameznika ali skupine se kaznuje s kaznijo prepovedi nastopanja oziroma sodelovanja na najmanj petih tekmah," je zapisano v disciplinskem pravilniku NZS.