Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.03.2016 19:18:53
Deli članek:

Maribor in Jurčić sta se tudi uradno razšla. Na kakšen način?

Drago Wernig - TAKA

Potem ko se je Zlatko Zahović odločil za trenersko zamenjavo, je Krunoslav Jurčić postal preteklost trinajstkratnih prvakov, od četrtkovega dopoldneva je to postal tudi uradno.

Po burnem začetku pomladi so se razmere pod Kalvarijo umirile, življenje se je vrnilo v ustaljene tirnice. Ne le v športnem delu, prav tako v klubskih pisarnah, kjer so v preteklih dneh nekaj časa namenili tudi nadaljnjemu statusu nekdanjega trenerja. In od včerajšnjega dopoldneva je ta kristalno jasen, trinajstkratni slovenski prvaki in Krunoslav Jurčić, ki je imel sklenjeno pogodbo do junija 2017, so dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Podrobnosti ostajajo poslovna skrivnost, zato pa seveda udeleženec svetovnega prvenstva v Franciji leta 1998, na katerem so Hrvati pod vodstvom Miroslava Blaževića osvojili bronasto kolajno, nima več nikakršnih zadržkov, da se odpravi novim izzivom naproti.

Kot smo že poročali, ga na svojo klop želi privabiti Wisla iz Krakova, ki je daleč od nekdanjega sijaja in se bori za obstanek med elito. Ni skrivnost, da je poljski velikan Krunoslava Jurčića snubil že poleti, a se je takrat odločil za prihod pod Kalvarijo. Zdaj že nekdanji trener Maribora je pred dnevi zanikal, da ima na mizi ponudbo kluba, barve katerega med drugim brani slovenski dvojec Boban Jović-Denis Popović, toda poljski novinarji, ki spremljajo Wislo, so vendarle še naprej prepričani, da je le vprašanje dni, kdaj bo Krunoslav Jurčić sedel na vročo klop. Edina ovira naj bi bila pogodba z Mariborom, a zdaj je ta kakopak odpravljena ... Wisla bo v 27. prvenstvenem krogu v ponedeljek gostovala pri moštvu Nieciecza, ki je na devetem mestu na lestvici. Bo skušala pomembne točke osvojiti pod taktirko Krunoslava Jurčića?

Hrvaški strokovnjak je sicer vijoličaste vodil na osemnajstih uradnih preizkušnjah. Petnajstih prvenstvenih in treh pokalnih, na katerih so bili v četrtfinalu na nasprotni strani ravno jutrišnji tekmeci. Na stadionu Ob jezeru je Rudar slavil z 1:0, v povratnem obračunu pa so Mariborčani izničili zaostanek in knape ugnali s 3:0. Pred tem je zasedba iz Ljudskega vrta izločila drugoligaša iz Tolmina, v bojih za točke je Krunoslav Jurčić moštvo vodil petnajstkrat. Njegov izkupiček je devet zmag, štirje neodločeni izidi in dva poraza, drugi proti Celju je bil usoden.