Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
06.03.2016 13:14:58
Deli članek:

DOMŽALE - GORICA: Mini derbi okrnjenih

alesfevzer.com

Dvoboj tretjeuvrščenih Domžal in četrtouvrščene Gorice bo ob Kamniški Bistrici okrnjen tudi (ali predvsem) zaradi Olimpije, ki je vsakemu od tekmecev odpeljala po enega ključnega igralca.

Življenje po Nejcu Vidmarju (tudi Nejcu Skubicu, Rudiju Požegu Vancašu in Mateju Podlogarju) v Domžalah in Blessingu Elekeju v Gorici se za moštvi izpod vrha 1. SNL ni začelo najslajše. Še posebej boleč je bil prejšnji teden poraz varovancev Luke Elsnerja, ki so v Novem mestu morali priznati premoč Krki z 1:3, tudi domači remi Gorice z Zavrčem pa ni prinesel obilo veselja ekipi, ki je začetek prvenstva preživela na prvem mestu lestvice.

Domžalčani so na uvodni spomladanski tekmi namignili, da (še) niso na ravni iz zaključka jesenskega dela, ko so nadigrali tako Maribor kot Olimpijo, čeprav so vodilnima kluboma lige odščipnili zgolj po točko. V Novem mestu so bili daleč od nje, potem ko je novinec v njihovem golu Axel Maraval prejel kar tri gole, zadnjega le nekaj trenutkov po svoji sizifovsko obranjeni enajstmetrovki. Zdaj jih čaka dvoboj z Goričani, ko poraz skorajda ne pride v poštev.

"Za nas je to ena ključnih tekem. Videli bomo, ali smo se sposobni pobrati po porazu v Novem mestu. Tudi točkovno je izjemno pomembna, saj gre za neposreden boj za tretje mesto,« je povedal Elsner, ki bo do zadnjega upal na okrevanje Mihe Blažiča in Amedeja Vetriha, medtem ko bodo pri gostih zaradi prepovedi manjkali Miran Burgič, Uroš Celcer in kapetan Alen Jogan. "Ne moremo govoriti, da je Gorica oslabljena. Če obrnemo sliko in bi pri nas manjkali trije igralci, bi še vedno globoko verjel v to, da smo sposobni premagati vsakega nasprotnika. Prepričan sem, da tako razmišljajo tudi Goričani in v tem pogledu zagotovo nismo v prednosti," je dodal domžalski strateg.

OSUJI V ELEKEJEVIH ČEVLJIH
Gorica je slast zmage v Domžalah jeseni že okusila, ko je rumeno-modre tudi po zaslugi dveh zadetkov Elekeja ugnala s 3:2. A Nigerijca, kot tudi Matije Široka, ki je odšel na Poljsko, Gorana Cvijanovića (Kuvajt) in dlje časa poškodovanega Amela Džuzdanovića tokrat ne bo v zasedbi Mirana Srebrniča. "Kljub nekaterim odhodom se naše ambicije niso zmanjšale. Borimo se za vrh, na vsaki tekmi gremo na zmago. Kako se bo razpletlo, bomo še videli. Imamo številne mlade nogometaše in vsaka tekma je za njih novo doživetje," je pred tekmo povedal bočni igralec vrtnic Matija Škarabot.

Velika goriška aduta v njihovi zdesetkani vrsti bi lahko bila vratar Grega Sorčan, ki je tudi ob remiju z Zavrčem prejšnji teden dokazal svojo kakovost, in novinec v napadu Bede Osuji, ki je ob vrnitvi s posode pri drugoligašu Tolminu nemudoma zadel. Ali bo 20-letni Nigerijec dostojno pokril izgubo Elekeja, bomo še videli, naslednjo priložnost za dokazovanje bo imel že v Domžalah.