Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.03.2016 22:44:46
Deli članek:

Kaj sta povedala trenerja večnih tekmecev?

Nikola Miljković

Neodločen izid je bil še najbolj pravičen. Oba trenerja sta imela kar precej za povedati po večnem derbiju, ki ohranja prednost Olimpije na šestih točkah.

Darko Milanič, trener Maribora: "Prepričan sem, da smo bili priča dobremu derbiju, zelo intenzivnemu, NK Maribor se je dobro odzval na derbi, bili smo prisotni do zadnje minute, bile so faze, kjer smo bili dominantni mi, faze, kjer so prevladovali oni. Želeli smo si zmago, naredili smo veliko za to, porabili zadnje atome moči. Sem zadovoljen, kako so fantje reagirali na nekatere spremembe in kako so to pokazali na tekmi. Rezultat bi lahko bil tudi drugačen. Vse skupaj pa vliva zaupanje, dejstvo je, da smo na vse zelo dobro reagirali. V nadaljevanju smo zelo odvisni od sebe, fantom sem čestital, na naslednjih 12 tekmah moramo narediti točno to, kar smo naredili danes. Telesno bomo morali biti maksimalni, sporočilo so razumeli. Rabimo pomoč nasprotnikov, do konca je še 12 krogov in naredili bomo vse, da se vzpostavi to, kar zahtevajo navijači."

Grega Wernig

Marko Nikolić, trener Olimpije: "Čestitke tekmecu za borbeno tekmo. To je bila prava tekma, s polno taktike in borbe na obeh straneh. Obe ekipi sta skušali izkoristiti svoje prednosti, tekma je imela različen ritem, enkrat smo ga mi narekovali, drugič Maribor. Imeli smo tri odlične priložnosti, ogrožali gol nasprotnika. Bili smo dobro organizirani, defenzivni, nič nevarnega nismo dovolili pred golom. Maribor imel veliko priložnost preko Novakovića, ki je ni izkoristil. Žal mi je, da nismo naših priložnosti izkoristili, da bi osvojili tri točke. Iskrena hvala vsem navijačem, ki so nas prišli bodrit iz Ljubljane. Zdaj se bomo osredotočali na vsako naslednjo tekmo posebej. Debitiral sem na slovenskih derbijih, prišlo je rekordno število navijačev iz Ljubljane, vse skupaj je odlično za slovenski nogomet. Tekma je pritegnila veliko pozornosti, kakovost se je tudi pokazala na terenu. Čestitam obema ekipama, še posebej svoji, za ves trud in disciplino."

Arsen Perić