Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
05.03.2016 13:43:32
Deli članek:

CELJE - ZAVRČ: Lov na dvakratno žrtev

Drago Wernig - TAKA

Ob 15. uri se bo v Areni Petrol začela uvodna preizkušnja 24. prvenstvenega kroga, grofi bodo uspeh v Ljudskem vrtu potrjevali v obračunu s Haložani.

Zaradi katastrofalnega prvega dela sezone je bilo že po nekaj krogih jasno, da Celjani v letošnji sezoni ne bodo uspeli ponoviti dosežkov iz prejšnje sezone, ko so bili na koncu državni in pokalni podprvaki. Že po osmih krogih so zamenjali trenerja, Simona Rožmana je nadomestil Iztok Kapušin, šok terapija pa je vsaj delno delovala. Štajerci so bili dolgo časa na zadnjem mestu na lestvici, na zimski premor pa so odšli na precej solidnem šestem mestu na lestvici, čeprav je res, da so imeli pred zadnjim Krškim vsega štiri točke prednosti. Med zimskimi pripravami so bili grofje izjemno slabi – četudi je res, da so imeli precej težav s poškodbami –, zato se je zdelo, da jih v spomladanskem delu sezone čaka krčevit boj za obstanek, toda z gostujočo zmago nad vijoličastimi so njihove delnice precej narasle. "Če bo le šlo, se bomo podali v lov za petim in četrtim mestom, kajti mislim, da je to mesto, kamor spadamo," je po velikih treh točkah v Ljudskem vrtu dejal celjski strateg Kapušin, podobnih misli je bil tudi kapetan Blaž Vrhovec: "Naš prvi cilj je seveda obstanek, vendar upam, da bomo lahko še malce napredovali na lestvici, kajti mislim, da smo prenizko."

In grofje se bodo v lov za petim mestom podali danes, ko bodo na domači Areni Petrol gostili Zavrč, klub, ki je na lestvici tik pred njimi, na tako želenem petem mestu. Trenutna razlika med Celjani in Haložani znaša pet točk, a če se bo tudi tretji medsebojni dvoboj teh dveh ekip v letošnji sezoni razpletel po podobnem scenariju kot prejšnja dva, potem bi lahko bila po 24 krogih razlika samo še dve točki. Oba medsebojna obračuna v letošnji sezoni so namreč dobili grofje, ki so najprej na domačem igrišču še pod vodstvom Rožmana Zavrčane ugnali z 2:1, kar je pomenilo odhod Ivice Solomuna s klopi Zavrča – na katero se je medtem že vrnil –, na drugi so Celjani v gosteh slavili z 1:0, takrat je bila klop Zavrča prazna, neposredno po tem porazu pa je nanjo sedel Milko Đurovski, ki je medtem seveda že nekdanji trener Haložanov.

"Celje je presenetilo Maribor in pokazalo, da so zelo organizirana, disciplinirana in agresivna ekipa. Pričakujemo težko tekmo, si pa želimo in verjamemo v to, da lahko nadigramo Celje. Če bomo prikazali dobro predstavo in izkoristili ponujene priložnosti, si lahko obetamo dober rezultat," je svoj pogled pred obračunom predstavil vezist Zavrča Aleks Pihler, podobno pa je storil tudi branilec Celja Marko Krajcer: "Zmaga v Mariboru je za nas velik uspeh, a je ta tekma seveda že pozabljena. Tri točke moramo zdaj potrditi tudi na sobotnem obračunu z Zavrčem; ta na Areno Petrol prihaja s prenovljenim moštvom, ki premore obilo kakovosti. Z morebitno zmago bi se priključili zgornjemu delu lestvice, čeprav trenutno še ne razmišljamo o končni uvrstitvi. V srečanje bomo morali kreniti odločno in z močno željo po zmagi, prikazati pa moramo enako stopnjo borbenosti kot na obračunu z Mariborom. Če bomo uspeli ponoviti predstavo iz Maribora, si lahko obetamo dober rezultat."