pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 29.02.2016 11:13:06

Nikolić: Takšne predstave se ne bi sramovali niti v najboljših evropskih ligah

alesfevzer.com
Strateg Olimpije Marko Nikolić je bil po obračunu s Koprom, na katerem so si zeleno-beli priigrali šest točk prednosti pred najhujšim tekmecem, razumljivo zelo zadovoljen.

Mladi srbski strokovnjak, ki je debitiral na klopi Olimpije na uradnih tekmah, je bil kljub slabšemu začetku svojih varovancev, ko so Kopru dopustili nekaj lepih priložnosti, seveda na koncu obračuna več kot zadovoljen. Kako tudi ne, ko pa so zmaji uspeli izkoristiti spodrsljaj Maribora in se pred večnim derbijem odlepiti na šest točk prednosti. 

"Ves čas sem poudarjal, da je Luka Koper v primerjavi z jesenskim delom prvenstva popolnoma druga ekipa, in prepričan sem, da bodo v nadaljevanju sezone marsikomu prekrižali načrte. V prvi vrsti bi želel čestitati svojim fantom na veliki borbenosti, motivu in želji po zmagi. Slednja je velika, ogromna, saj je dovolj že pogledati ostale rezultate v tem uvodnem krogu in kmalu vam bo jasno, kako zahtevne so prve tekme s psihološkega vidika. To se je občutilo tudi v naši igri, ki nam v 1. polčasu ni stekla. Bili smo v krču, na vso srečo smo zadeli v pravem trenutku, kar nam je v nadaljevanju olajšalo delo in posledično pot do zmage," je dejal Nikolić


"Ob polčasu smo se dogovorili, da moramo popraviti igro v obrambi na naši desni strani, kjer so nam Štromajer, Muslimović in Valencia povzročali preglavice z nenehnim vtekanjem v medprostor in za hrbet. V napadu smo prav tako opravili nekaj sprememb, z vstopom Radovića smo pridobili na mirnosti, ob doseženem zadetku pa je pokazal svoje mojstrstvo in izkušnje. Do konca tekme smo sicer imeli še nekaj lepih priložnosti, toda ko povlečemo črto, smo lahko z uvodnim nastopom v spomladanskem delu zadovoljni," je še naprej o obračunu s Primorci razlagal srbski strokovnjak.

"Naši navijači so pripravili izjemno kuliso. Vzdušje je bilo enkratno, kar si želim tudi na prihodnjih domačih tekmah. Če bi jih bilo še več, nihče od nas ne bi imel nič proti. Menim, da je tekma s Koprom presegla kvalitativne okvirje slovenske nogometne lige. Prepričan sem, da se takšne predstave ne bi sramovali niti v najmočnejših evropskih ligah. Skratka, vsi, ki so bili v Stožicah, so lahko uživali v odlični nogometni predstavi," je še dodal Nikolić in se za konec osredotočil tudi na prihajajoči večni derbi z Mariborom. 

"Bodite prepričani, da se o naslovu državnega prvaka ne bo odločalo na medsebojnih obračunih v Mariboru in Ljubljani. Prvenstva se vselej osvajajo na malih tekmah. Tu ne sme prihajati do nepotrebnih spodrsljajev. Sedaj je naša glavna naloga, da se igralci kvalitetno odpočijejo, zbistrijo glave in od jutri dalje vse svoje misli osredotočijo na novo preizkušnjo. Da, derbi v Mariboru bo le ena v nizu 14 tekem, ki jo moramo odigrati na najvišji možni ravni, če želimo na koncu sezone izpolniti začrtani cilj," je malce umiril žogico trener Olimpije.

Članki iz rubrike