Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
27.02.2016 14:05:26
Deli članek:

MARIBOR - CELJE: Govorim si, da ga bom zabil

Drago Wernig - TAKA

Naposled je napočil tudi ta dan. Začenja se spomladanski ples na slovenskem prvoligaškem prizorišču, ki obeta, da bo zanimiv, kot morda ni bil še nikoli.

Mariborčani bodo na pot proti želenemu šestemu zaporednemu naslovu prvaka krenili v dvoboju s Celjani, v Ljudskem vrtu se obeta lepa kulisa. »Za nami so dolge priprave. Vse skupaj se je kar malce vleklo in nestrpno smo čakali, da se začne zares. Pričakujem, da bomo odigrali dobro tekmo, naši nameni so popolnoma jasni. Zanima nas le ves izkupiček,« je v pričakovanju dvoboja s Celjani odločen Gregor Bajde, ki ga nadvse veselijo informacije o napovedih množičnega obiska.

Gregor Bajde
"Na Celje imam sicer lepe spomine. To je klub, ki mi je omogočil možnost razvoja, za kar mu bom vedno hvaležen. Toda zdaj smo na nasprotnih straneh. V ekipi imam še vedno veliko dobrih prijateljev, ampak na igrišču bomo na to kakopak pozabili. Vsak se bo trudil, da bi prispeval kar največji delež k uspehu svojega moštva, po tekmi pa bomo prijateljstvo znova obudili."

V petkovem popoldnevu je bilo vstopnic za vzhodno tribuno na voljo le še za vzorec, dogajanje na igralni površini Ljudskega vrta naj bi spremljalo (vsaj?) sedem tisoč gledalcev. »To je čudovito. Ni lepšega, kot igrati pred polnimi tribunami. Res smo veseli odziva navijačev. Igramo za njih, zaradi njih in so nam v veliko pomoč. Dajejo nam dodatno spodbudo in prepotrebno energijo. Naša motivacija je na najvišji ravni.«

NIMAM POSEBNIH OBČUTKOV
Morda je pri našem sogovorniku še na nekoliko višji, na nasprotni strani bo namreč njegova nekdanja ekipa. Drugič se bo zgodilo, da se bo udaril z njo. »Ne, zaradi tega nimam kakšnih posebnih občutkov in nisem dodatno motiviran. Moj pristop za vsako tekmo je enak, na vsaki želim biti čim boljši. Na Celje imam sicer lepe spomine. To je klub, ki mi je omogočil možnost razvoja, za kar mu bom vedno hvaležen. Toda zdaj smo na nasprotnih straneh. V ekipi imam še vedno veliko dobrih prijateljev, ampak na igrišču bomo na to kakopak pozabili. Vsak se bo trudil, da bi prispeval kar največji delež k uspehu svojega moštva, po tekmi bomo prijateljstvo znova obudili.« 

Drago Wernig - TAKA

Gregor Bajde zagotavlja, da je na spomladanske izzive dobro pripravljen. »Nisem izpustil niti enega treninga. Delal sem odlično in prepričan sem, da je temu primerna moja pripravljenost. Boljša je, kot je bila v jesenskem delu sezone.« Če bi sodili po prijateljskih preizkušnjah, strelska forma še ni takšna, kot bi morala biti, mladenič iz Spodnjega Hotiča se je med strelce vpisal zgolj enkrat.

»To seveda ni dosežek, s katerim bi se lahko hvalil, vendar nisem zaskrbljen. Še več, samozavesti mi ne manjka, ker vem, da sem treniral odlično. Pred tekmo s Celjem si že nekaj časa govorim, da ga bom zabil, da se bom vpisal med strelce, in močno verjamem, da se bo to tudi uresničilo. Gotovo se bom potrudil po najboljših močeh. Kar zadeva pripravljalne dvoboje, prav tako ne gre zanemariti, da so bili tekmeci vsi po vrsti zelo kakovostni. Ni nam bilo lahko, ampak zato smo se morali truditi še toliko bolj in ne dvomim, da je to pozitivno vplivalo na našo formo. Upam, da bomo to danes tudi pokazali,« pravi Gregor Bajde, ki se zelo dobro zaveda pomembnosti obračuna z grofi. 

»Vedno je pomembno in lepo začeti z zmago. To bi bil pravšnji zagon za naprej, čim prej se želimo zavihteti na prvo mesto na lestvici. Tega smo nedvomno sposobni, želimo se veseliti naslova prvaka. Prav tako kot pokalne lovorike, zanima nas dvojna krona. Uspeh na uvodni spomladanski preizkušnji bi bil zares dobrodošel oziroma je nujen. Prav tako verjamem, da bomo navijače zadovoljili z dobro igro in da bomo na ta način vsi skupaj ustvarili energijo, ki jo bomo v prihodnje tako zelo potrebovali.«

OD NOVAKOVIĆA SE KAJ NAUČITI
V mariborski slačilnici je kar šest novih obrazov, kot zadnji se je ekipi pridružil Milivoje Novaković. »Zelo sem vesel, da bom lahko igral skupaj s tako kakovostnim napadalcem, obenem upam, da se bom od njega kaj naučil. Kar zadeva ostale nove igralce, so se vsi odlično vključili v moštvo, lepo smo jih sprejeli. Škoda le, da so imeli kar nekaj smole s poškodbami, toda verjamem, da bodo v nadaljevanju pokazali, da so okrepitve v pravem pomenu besede.« Dobro ozračje pod Kalvarijo je pokvarila informacija o vnovični poškodbi Aleksandra Rajčevića. »Ajoj ... To je res grozno, v nadaljevanju sezone bi nam gotovo veliko pomenil. Želim mu čim hitrejše okrevanje. Če se kdo lahko vrne po takšni nesreči, je to vsekakor on,« je prepričan Gregor Bajde.

Drago Wernig - TAKA

PONAGAJATI FAVORITOM
Celjani so imeli med pripravljalnim obdobjem obilo težav s poškodbami. Bile so tako velike, da so morali kakšno predvideno tekmo celo odpovedati, tovrstni problemi pa so kajpada vplivali tudi na rezultate varovancev Iztoka Kapušina. Medtem so se razmere umirile, stanje se je normaliziralo, kar grofe pred potjo v mesto ob Dravi razumljivo navdaja z zadovoljstvom in tudi optimizmom. V Areni Petrol so znova sestavili zanimivo moštvo. »V svoje vrste smo privabili fante, ki si želijo trdega dela, hkrati s svojo kakovostjo predstavljajo prave okrepitve. Menim, da smo z aktivnostmi v prestopnem roku poskrbeli, da imamo še konkurenčnejši kader, predvsem pa smo uspeli postaviti nekatere smernice za prihodnost,« je pojasnil novopečeni športni direktor Sebastjan Gobec, kapetan Blaž Vrhovec pred spopadom v Ljudskem vrtu dodaja: »Favorit je seveda jasen. Vsi se zavedamo moči in kakovosti Maribora, toda v nogometu je tako, da največji ne zmagujejo vselej ter da je mogoče s pravim pristopom in borbenostjo presenetiti prav vsako moštvo. Mariborčanom želimo vsaj malce ponagajati in ostati neporaženi. Če se bo ponudila priložnost za kaj več, pa jo bomo seveda zgrabili z obema rokama.«

MARIBORČANI BREZ PETIH, CELJANI BREZ ENEGA
Krunoslav Jurčić je že na četrtkovi tiskovni konferenci razkril, da Milivoja Novakovića za tekmo s Celjem še ne bo med kandidati za nastop, hrvaški strokovnjak na vijoličasti klopi bo pogrešal še štiri igralce. Matej Palčič okreva po vnovičnem posegu na kolenu, težave s poškodbo imata tudi Amar Rahmanović in Valon Ahmedi, kakopak bo manjkal tudi nesrečni Alesksander Rajčević. Na drugi strani ima Iztok Kapušin na voljo vse igralce z izjemo kaznovanega Žige Kousa, ki povrhu še ni pripravljen na največje napore, saj je po dolgem prisilnem počitku šele pred kratkim spet začel trenirati.

Grega Wernig

GROFI SO V LJUDSKEM VRTU SLAVILI ŠESTKRAT
Mariborčani in Celjani bodo odigrali že 82. medsebojni obračun na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Veliko uspešnejši so vijoličasti, ki so zmagali 44-krat, 23 dvobojev se je končalo brez zmagovalca, 14-krat so slavili grofi. Od tega šestkrat v Ljudskem vrtu, kjer se bosta štajerska rivala danes udarila 41-ič. Trinajstkratni prvaki so pred svojimi navijači ves izkupiček osvojili na 27 preizkušnjah, sedem se jih je razpletlo z neodločenim izidom.