Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
25.02.2016 11:00:45
Deli članek:

Koprski nameni: Najprej kot na all-star tekmi, nato naslov prvaka

Nikola Miljković

Koprčani odštevajo dneve do nedeljskega gostovanja v Stožicah. Na Obali zagotavljajo, da dvoboj v prestolnici pričakujejo popolnoma sproščeni, breme (velikih) favoritov prepuščajo gostiteljem. Tudi zato, ker trener Slavko Matić ne bo imel na voljo vseh najmočnejših orožij.

Nogometaši Kopra so ob koncu tedna na Malti odigrali zadnjo prijateljsko preizkušnjo pred nadaljevanjem sezone, na generalki so se z norveškim prvoligašem Aalesundom razšli z izidom 2:2 (2:0). Tako kot proti banjaluškemu Borcu je zasedba z Bonifike znova kmalu povedla z 2:0, med strelce sta se vpisala Jaka Štromajer in Jonathan Niguez, toda vikingi so zaostanek izničili že do konca prvega dela. "Škoda, da je bilo vreme zelo vetrovno, kar je seveda vplivalo na kakovost izvedbe. Dvoboja zato nismo mogli izkoristiti na najboljši način, tako kot smo si zamislili, toda kljub vsemu je za nami še ena zahtevna in nedvomno koristna tekma," je povedal športni direktor Kopra Dušan Petković.

ZADOVOLJSTVO VEČJE OD SKRBI
Že drugič zapored se je torej zgodilo, da so varovanci trenerja Slavka Matića zapravili dva gola prednosti, kar bi bilo lahko v pričakovanju nadaljevanja prvenstvenih bojev skrb vzbujajoče. "V prvi vrsti me nadvse veseli, da dosegamo gole, a je prav tako res, da jih tudi dobivamo. Privoščili smo si številne tehnične napake, ki so jih tekmeci znali kaznovati, dogajale so se tudi dokaj čudne situacije. Toda glede na to, da smo nova ekipa, to niti ni pretirano nepričakovano. Temu moramo seveda v prihodnje nameniti potrebno pozornost in napake odpraviti, ampak večje od skrbi je zadovoljstvo, da s precejšnjo lahkoto prihajamo v priložnosti in da je realizacija na primerni ravni. V preteklosti je bilo drugače, zdaj nam je v napadu steklo in močno verjamem, da bo tako tudi ostalo," je optimist športni direktor koprskega prvoligaša.

LJUBLJANČANI MORAJO, MI RAZBREMENJENI
V nedeljo se bo prenovljeno moštvo v Stožicah premierno predstavilo na prvoligaškem prizorišču, toda pred debijem na Obali ni zaznati kakšne pretirane živčnosti. "Ne, ni je. Niti malo, ker za kaj takšnega tudi ni nikakršne potrebe. Smo popolnoma razbremenjeni. Olimpija je favoritinja, gostitelji so tisti, ki preprosto morajo zmagati, oni so pod pritiskom. Poznam Marka Nikolića, Ranka Stojića in Milana Mandarića. Vem, da so zmagovalci, a tudi mi smo, toda kot sem že dejal, imajo Ljubljančani veliko breme uspeha." 

Koprčani s tem nimajo težav. "Seveda želimo zmagati. Vedno si želimo biti boljši, ampak predvsem si želimo, da bi fantje uživali v igri. To je edino, kar res morajo, to je edini pritisk, s katerim se morajo spoprijeti. Od njih ne zahtevamo ničesar drugega, hkrati si morajo prizadevati pokazati vse svoje sposobnosti. Izvolite in se izkažite. Kot na all-star tekmi, vendar to seveda ne pomeni, da so lahko lahkomiselni. To je prepovedano. Pristop vedno in povsod mora biti na najvišji ravni, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Hočemo biti uspešni in po najboljših močeh si bomo prizadevali, da bi tudi bili, a predvsem bi radi, da igralci podrobno spoznajo kakovost lige in nasprotnikov. Da bi potem lahko v prihodnji sezoni odkrito napovedali boj za naslov prvaka. Če bodo fantje sprejeli takšen način razmišljanja, lahko povzročimo probleme vsaki ekipi. O tem sem prepričan, kakovosti imamo dovolj. Verjamem, da smo zbrali dobro skupino igralcev, ki bo kos nalogi. Nikomur ne bomo grozili, vendar prav tako pred nikomer ne bomo spustili hlač," je pojasnil Dušan Petković.

Obalni prvoligaš se ne bo predstavil v popolni zasedbi, skoraj gotovo bodo manjkali Riera, Jefthon, Situ in Muslimović. "Škoda, toda tako pač je, s tem se je treba sprijazniti. Ekipo smo sestavljali z namenom, da bi za vsak igralni položaj imeli na voljo dve rešitvi, in verjamem, da smo bili pri tem uspešni. Tisti, ki bodo na igrišču, bodo imeli priložnost, da se dokažejo. Alibijev ne bomo iskali, popolnoma zaupamo vsem igralcem," je zaključil športni direktor Kopra.