pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rb
rb
0 18.12.2015 07:49:19

Kako se bo odločil Zlatko Zahović?

Drago Wernig - TAKA
Po obetavnem zaključku jeseni so se Mariborčani odpravili na zimski oddih, v Ljudskem vrtu se bodo znova zbrali 10. januarja. Za zdaj so prvaki predstavili dve okrepitvi, še kakšna nova moč bržčas ni izključena. A prav tako tudi kakšen odhod.

Po razpletu v zadnjem jesenskem krogu ima Olimpija na vrhu le še tri točke naskoka. "Z lestvico se nismo obremenjevali prej in se ne obremenjujemo tudi zdaj. Vemo, kakšen je naš končni cilj, in poznamo pot do njega. Obeta se zanimiv boj v spomladanskem nadaljevanju tekmovanja, najbolj pomembno pa je, kakšna je naša podoba. Lotili se bomo zimskih priprav z novimi motivi in potem razmišljali le o prvi naslednji tekmi. O tem, kako premagati Celje v uvodnem dvoboju v Ljudskem vrtu," pravi Marwan Kabha, ki je s prvo polovico sezone pod Kalvarijo zadovoljen: "Dobro se počutim, to je opazno tudi na igrišču. Težko je prvič igrati v tuji državi, potreboval sem nekaj časa za prilagajanje in potem se je vse skupaj stopnjevalo. Verjamem, da sem dvignil raven igre, in trudim se pomagati ekipi. Vesel sem, da redno igram. Vse bom storil, da bi ostalo tako tudi v nadaljevanju sezone.«

Izraelski vezist ne skriva, da se je jesenskega zaključka nadvse razveselil zaradi odhoda domov. "Pogrešal sem družino, prijatelje. Prvič sem bil tako dolgo zdoma, moram napolniti baterije v domačem okolju. Nazaj bom prišel z novo energijo in jasno izraženim ciljem. Da osvojimo prvenstvo!"

 
VOLAŠ, MEJAČ, DERVIŠEVIĆ?
Mariborčani se bodo vnovič zbrali 10. januarja na tradicionalni skupni večerji, na kateri bo Krunoslav Jurčić svojim varovancem razkril (peklenski) načrt priprav, naslednji dan bo na sporedu prvi trening. Zraven bosta kakopak tudi nova člana Matej Palčič in Amar Rahmanović, prav tako kot Aleksander Rajčević, ki bo že odšteval dneve do začetka vadbe na vso moč skupaj z ekipo, a bržčas bo kakšen znan obraz tudi manjkal. V tem trenutku se zdi najbolj negotov nadaljnji status Aleša Mejača in Daliborja Volaša, ki po vrnitvi v ekipo pri Krunoslavu Jurčiću nista našla prostora pod soncem, kar velja tudi za Amirja Derviševića, ki je preprosto mrknil.

Seveda pa nikakor ni izključeno, da bi se utegnil pripetiti tudi kakšen odhod, ki bi blagodejno vplival na stanje na klubskem računu. Maribor je kljub dragemu organizacijskemu ustroju še vedno v položaju, ko za zagotovitev nemotenega delovanja ni prisiljen prodajati igralcev, toda ob ugodni ponudbi je kakopak težko ostati ravnodušen. Po klavrnem začetku sezone je kazalo, da vijoličasti med zimskim dogajanjem na nogometnem tržišču ne bodo imeli nikakršne vloge, toda v preteklem obdobju so se razmere vendarle nekoliko oziroma precej spremenile. V korist trinajstkratnih prvakov.

 
PREBOLEL JE ŠOK
Za snubce najbolj zanimiv vsekakor ostaja Petar Stojanović, ki je potreboval kar nekaj časa, da je prebolel šok po propadlem prestopu v Hannover. Opazna je bila živčnost mladega slovenskega reprezentanta, toda zanj in za Maribor je gotovo najpomembnejše, da je krizo prebrodil in v končnici jeseni znova razkril, zakaj se nekateri bogatejši klubi ozirajo za njim. In po naših informacijah so se znova začeli v kar veliki meri. V klubske pisarne pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta naj bi že priromala vsaj ena konkretna ponudba, v prihajajočem obdobju lahko pričakujemo še naslednje. Kako se bo odzval Zlatko Zahović? O tem lahko le ugibamo, naši viri pa so nam prišepnili, da menda ni nemogoče, da bi klubske barve zamenjal izraelski dvojec. Čeprav je Marwan Kabha v tem trenutku prepričan, da bo v nadaljevanju sezone ekipi pomagal do naslova prvaka, bi mamljiva ponudba marsikaj spremenila in bojda so predstavniki nekaterih klubov še napovedali, da bodo prišli na pogovore pod Kalvarijo, naši viri pa so nam prav tako prišepnili, da naj bi zanimanje za Sintayehuja Sallalicha pokazal eden izmed nemških prvoligašev. V vsakem primeru za Zlatka Zahovića zimski premor ne bo tako miren, kot se je zdelo še nedolgo nazaj. Kako se bo odločil? Bo izkoristil možnosti prodaje ali bo morda vendarle vztrajal pri tem, da bo v nadaljevanju sezone naslov prvaka napadla nespremenjena zasedba?

Članki iz rubrike