Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2015 18:56:50
Deli članek:

Bo na Šporarjevo usodo vplival tudi mladi švicarski zvezdnik?

www.alesfevzer.com

Prihodnost Andraža Šporarja ostaja vroča tema pogovorov med navijači ljubljanske Olimpije.

Da je Andraž Šporar v tem trenutku najbolj vroč slovenski nogometaš, ni nikakršnega dvoma. Kapetan Olimpije gole zabija kot po tekočem traku, v uvodnem delu sezone jih je v PLTS dosegel že 17. S tem je kakopak zbudil tudi zanimanje številnih klubov; nedolgo tega naj bi ga gledal celo Liverpool, omenjalo se je tudi Celtic, Gent, dva nemška prvoligaša in še kdo bi se našel. Recimo Basel. Švicarski velikan naj bi že pred meseci prvič poslal svoje oglednike v Ljubljano, ti bojda redno prihajajo na tekme Olimpije. In kot se šušlja, so nad Šporarjem navdušeni. Tako zelo, da bi lahko že januarja poslali ponudbo zanj?

Šporarjeva usoda bi lahko bila povezana tudi z usodo Breela Embola. V Kamerunu rojeni 18-letni reprezentant Švice je vzhajajoči zvezdnik evropskega nogometa. Najstnik je že debitiral v dresu članske švicarske izbrane vrste, na tekmi s San Marinom je zabil tudi svoj prvi gol. Kljub mladosti je za Basel že odigral 67 tekem in zabil tudi 24 golov, kar je bilo dovolj, da so se v bitko zanj spustili številni znani klubi. Toda Embolo ne bo poceni, Basel naj bi za tarčo Arsenala, Tottenhama, Juventusa, Fiorentine, Wolfsburga in drugih zahteval kar med 20 in 25 milijoni evrov!

Če bo Švicarjem res uspelo prodati Embola za takšen znesek, potem bi bil nakup Šporarja zanje kakopak mala malica. Čeprav za slovenske razmere Olimpija za Šporarja menda zahteva kar visok znesek, pa je za evropske razmere vseeno le drobiž – govori se, da se napadalčeva odškodnina v tem trenutku vrti med tremi in štirimi milijoni evrov.

Profimedia