Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
iztok Lukner
iztok Lukner
08.11.2015 12:50:10
Deli članek:

Gorica - Koper: Igrajo za največjega

Arsen Perić

Dvoboji Gorice in Kopra so že od nekdaj zelo bojeviti in tudi tokrat ne bo nič drugače. Kvečjemu se bo še bolj iskrilo, saj želita tekmeca čim prej pozabiti na zadnje slabe rezultate.

Za sinjemodrimi sta zaporedna poraza. Najprej so na svojem igrišču izgubili z Domžalami, konec prejšnjega tedna pa so se nekoliko presenetljivo praznih rok vrnili še iz Krškega. Obe srečanji je odločil samo en zadetek, kar pomeni, da Blessing Eleke in druščina že 238 minut streljata s slepimi naboji. Trener Miran Srebrnič je pri oceni obeh srečanj poudaril, da gre za zelo različna poraza.

"S tekmo v Krškem nisem zadovoljen. V srečanje smo vstopili slabo, brez potrebne bojevitosti. Domači so bili bolj agresivni, imeli smo velike težave. V drugem polčasu smo odigrali nekoliko boljše, imeli nekaj priložnosti za izenačenje, a resnici na ljubo smo za osvojitev točke pokazali premalo. Povsem nasprotno je potekala tekma z Domžalami, na kateri smo odigrali zelo solidno in bi si točko zaslužili." Poraza je označil kot lepo šolo za svojo ekipo, saj so lahko fantje na najboljši mogoči način videli, da je liga zelo izenačena, in na svoji koži občutili, da v njej ni slabe ekipe.

"Če ne bomo šli v vsako tekmo stoodstotno, bomo imeli vedno težave. Fantje so to dojeli. Na treningih se trudijo, zato sem s prizadevnostjo zadovoljen. Vidim, da čutijo, da so nekaj dolžni," je dejal novogoriški strateg in se takoj obrnil proti novi nalogi. Koprčani na severno Primorsko prihajajo ranjeni, med tednom so namreč v izdihljajih tekme izgubili že (skoraj) dobljen pokalni dvoboj z Domžalami. "Preučujem zadnje tekme Kopra, ki igra zelo trdo, ostro. Vse bo odvisno od nas. Motivacija ne bo vprašljiva, veliko bo odvisno tudi od dnevne forme. V Kopru smo pred tedni odigrali odlično tekmo, danes je položaj bistveno drugačen. Kot sem rekel, po dveh porazih pričakujem odziv fantov. Ob tem bi pozval tudi občinstvo, da nas podpre v velikem številu." V moštvo se po odsluženi kazni vrača Matija Širok, medtem ko je Miha Gregorič še vedno poškodovan.

POZABITI, KAR JE BILO
Poleg neprijetnega izpada iz pokalnega tekmovanja slabo voljo v koprsko slačilnico vnaša še podatek, da so rumeno-modri v šestnajstih prvenstvenih nastopih vknjižili samo tri zmage – od zadnje je minilo že skoraj mesec in pol. Čeprav so Koprčani v svojo korist odločili sedem od zadnjih devetih prvenstvenih srečanj z Gorico, imajo z njo neporavnane račune.

V avgustovskem medsebojnem dvoboju na Bonifiki so gostje slavili z 1:3. "Na ekipo se trudim prenesti svojo energijo in energijo strokovnega štaba. Igralci morajo razumeti, da je največji klub na svetu prav ta, v katerem trenutno igrajo. In temu primerno se morajo tudi obnašati. Nikogar ne bomo prosili, da bi igral. Igrali bodo samo tisti, ki si to zaslužijo, in tisti, ki bodo pustili srce na igrišču. Pred nami je zelo zahtevno gostovanje. Pozabiti moramo, kar je bilo, tekme si hitro sledijo, zato smo že povsem osredotočeni na Gorico," je sporočil trener Kopra Slavko Matić.