Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
08.11.2015 12:45:57
Deli članek:

Domžale - Celje: Dobrodelno v boj

Nikola Miljković

Tako Domžalčani kot Celjani so se uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja, vendar so prvi ob tem veliko uspešnejši v prvenstvu in so posledično tudi absolutni favoriti tokratnega obračuna.

Ravbarji bodo po uspešnem sredinem gostovanju v Kopru tokrat na svojem igrišču gostili zadnjeuvrščeno moštvo tekmovanja. Vendar prav dejstvo, da igrajo pred svojimi navijači, verjetno še najbolj skrbi vse, ki so kakorkoli povezani z dvakratnimi državnimi prvaki. Slednji so namreč v tej sezoni precej več točk prinesli z gostovanj. Polovico od osmih domačih tekem so končali z ničlo, nazadnje se je to zgodilo prejšnjo soboto, ko je v Domžalah slavil Zavrč.

V sredo je bil na Bonifiki mož odločitve vezist Benjamin Morel, ki je zmago označil kot izjemno pomembno pred nadaljevanjem sezone. "Hodili smo po tanki liniji. Če bi izgubili oziroma dosegli negativen rezultat še tretjič zapored ... Verjeli smo v svoje sposobnosti in vse do konca smo bili prepričani, da nam bo uspelo. Na koncu nam tudi je, kar je zelo pomembno za samozavest igralcev in ekipe kot celote," je dejal 28-letni Francoz, zadetek, s katerim je ekipi priboril pokalni polfinale, pa označil kot najpomembnejšega v karieri. "Pred nami je še veliko tekem in upam, da bom dosegel še kakšnega pomembnejšega. Kljub temu moramo ostati osredotočeni na nadaljevanje prvenstva, saj je pred nami že obračun s Celjem. To bo zelo pomembna tekma z zahtevnim tekmecem, ki je v pokalu izločil vodilno Olimpijo. Dobro smo se pripravili nanj, saj je vsaka tekma težka in prav nihče ne podarja točk."

Domžalčani so Celjanom letos enkrat že "vzeli mero", ko so konec avgusta v knežjem mestu slavili s 3:0. Seveda bodo storili vse, da bi se zgodba jutri ponovila, pri tem pa v klubu upajo, da si bo srečanje na stadionu ogledalo čim več ljudi. Dvoboj bo namreč dobrodelno obarvan, obiskovalci pa bodo morali za vstop namesto vstopnice predložiti vsaj dva prehranska izdelka z daljšim rokom uporabe. Zbrano hrano bodo predali Anini zvezdici, ki jo bo razdelila socialno ogroženim družinam.

DODATI ŠE KAKŠNO
Celjani so po pokalni zmagi nad Olimpijo konec tedna proti isti tekmici doživeli pravo malo katastrofo in se spet znašli na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. V kadru trenerja Iztoka Kapušina se precej fantov ubada s poškodbo, zato pa bo po odsluženi kazni lahko računal na branilca in nekdanjega člana Domžal Žiga Kousa. "V Domžalah sem se dobro počutil, tam imam veliko dobrih prijateljev, a na igrišču se prijateljske vezi pozabijo, v mislih je le moje moštvo. Seveda bom naredil vse, da se s soigralci iz Domžal vrnemo z izpolnjenim ciljem," je začel 23-letni prekmurski desni branilec in v nadaljevanju pojasnil, kakšen je ta cilj: "Želimo si novih točk, a nas čaka težka naloga. Zavedamo se kakovosti Domžal, vendar imamo tudi mi svoje kvalitete, s katerimi lahko presenetimo absolutnega favorita. Nekaj takega nam je uspelo v pokalnem obračunu z Olimpijo in ti predstavi si želimo jutri ponoviti. V tekmo gremo optimistično, z željo, da našemu dozdajšnjemu izkupičku dodamo še kakšno točko."